Az egész kapitányságra szégyent hozott az a két mohácsi rendőr, akik szolgálat közben vertek össze két mohácsi hajléktalant. Támadásaik során nagyon brutálisan viselkedtek, egyikük még elektromos sokkolóval is próbált bénítani, tettüket végül az buktatta le, hogy az autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetítette a cselekményüket.

Bilincsbe verték a rendőröket

A döbbenetes bűncselekmény akkor derült ki, amikor a TEK munkatársai berohantak a Mohácsi Rendőrkapitányság épületébe, és bilincsben kihoztak onnan egy próbaidős rendőr őrmestert és egy törzsőrmestert. Ez a két mohácsi rendőr volt az, akik szolgálat közben összevertek két mohácsi hajléktalant, amit az autójuk fedélzeti kamerája közvetített is a pécsi központban ülő kollégáiknak – írja a Bilkk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mohácson vertek hajléktalanokat

Teljesen kiborult a hajléktalan

A mohácsi hajléktalanszállón sikerült megtalálnia a lapnak az összevert férfit, aki elmondta, annyira fél a rendőröktől, hogy nem szeretné a nevét felvállalni. Régóta az utcán él, és került már kemény helyzetekbe, de a rendőrök bánásmódja teljesen kiborította.

Hosszabb kés volt nála

A férfi elmesélte, hogy hajnali három körül üldögélt a Duna partján, és evett az iszonyú hidegben. Békés falatozását a két rendőr zavarta meg, amikor is belekötöttek, mivel a kése egy centiméterrel hosszabb volt a megengedettnél.

Összeverték

Ezt követően ütni kezdték a rendőrök a hajléktalan fejét, rugdosni a lábát, a férfi pedig a támadástól csupa kék-zöld folt lett. “Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta” – mesélte a férfi, aki azt is hozzátette, hogy azóta kihallgatták a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, ahol megtudta, hogy a rendőrök nem is használhatnak elektromos sokkolót.

Nézték a felvételeket

A rendőrpárosnak nem ez volt az első esete. Elvileg ott szúrópróbaszerűen ellenőrzik a kamerák felvételeit, azonban a két járőrt valamilyen más ügyük miatt már korábbról figyelték. Nagy lehetett a döbbenet, amikor társaik meglátták őket a felvételeken, ahogy ártatlan embereket vernek össze.

Őrizetbe vették őket

Egy informátor szerint a két tiszthelyettest őrizetbe vették, és úgy tudja, éjszakára bent is tartották őket. Kihallgatásuk során mindent beismertek – mondjuk nehéz lett volna bármit is letagadni, hiszen a kamerák mindent rögzítettek.

Szégyent hoztak a kapitányságra

“Ami történt, nagy szégyen a rendőrségnek és a városnak is. Mindkét járőrt felfüggesztették, szabadlábon védekezhetnek. Az egyik megvert hajléktalan viszont börtönbe került, mert a pénzbüntetéseket nem fizette be” – mesélte az informátor a lapnak.

Nemrég kerültek a rendőrséghez

A lap információi szerint a törzsőrmester két éve szolgál a rendőrségnél, míg fiatalabb társa próbaidősként dolgozott, nemrég jött ki az iskolából. Mohácsi rendőrök miatt egy másik hasonló esetben szintén nyomoz a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség. A kapitányság elismerte a történteket, a rendőrök ellen fegyelmi eljárás indult, a bűncselekményt a vádhatóság vizsgálja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke