Megrázó pillanatokat hozott a Gyomaendrőd megyei I-es futballcsapatának edzése: a békésiek 20 éves játékosa, Urbancsok Ákos rosszul lett, és agyvérzés gyanújával szállították kórházba. A fiatal sportember azóta két műtéten esett át, az életéért küzdenek. A klubelnök elmondása szerint a játékosok és edzők számára komoly traumát jelentett végignézni, amint a mentők hosszasan küzdenek a társuk életéért.

Rosszul lett az öltözőben

A nyáron igazolt játékos pár perccel a tréning vége előtt jelezte, hogy nem érzi jól magát, ezért bement az öltözőbe, majd rosszul lett. A társak azonnal hívták a mentőket, a szakszerű ellátás után agyvérzés gyanújával a békéscsabai kórházba szállították a fiatal játékost. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem panaszkodott soha

„Ákos korábban nem panaszkodott semmilyen problémára, nemrég volt sportorvosnál is, értetlenül állunk a történtek előtt. Két műtéten már túl van, azóta nem kaptunk hírt róla, szerencsére rosszat sem… Nagyon valószínű, hogy nem fog már játszani nálunk, abban kell bíznunk, hogy életben marad” – mondta a Sportal.hu oldalnak Vinkovics Attila klubelnök.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Aznap állt munkába

„Ákos szerény, visszahúzódó, de ügyes srác. Már tavaly is szerettük volna leigazolni, aztán a nyáron ő jelezte, szívesen játszana nálunk. Át is költözött Gyomára albérletbe, és pont azon a szörnyű napon kezdett el dolgozni egy helyi vállalkozónál” – tette hozzá.

Komoly trauma a társaknak is

„A játékosok és edzők számára komoly traumát jelentett végignézni, amint a mentők hosszasan küzdenek a társuk életéért. Szerencsére nem következett be a legrosszabb. A családtól kapott információk alapján a következő hetvenkét óra döntő lesz a felépülését illetően” – fogalmazott Vinkovics Attila a beol.hu portálnak.

Elhalasztották a hétvégi meccset

Az együttesnél érthetően senki sem tud most a futballra koncentrálni, így a hét végi mérkőzés halasztását kérték. A legfrissebb hírek szerint el is marad a szombatra tervezett Gyomaendrődi FC–Orosházi MTK-ULE vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés.

Gyászba borultak

A Budapestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy 53 éves korában elhunyt Tóth Norbert, a Kaposvár melletti Juta község játékos-edzője, aki egy bajnoki mérkőzésen lett rosszul. A hazai együttes tapasztalt trénere az első félidő végén gólt szerzett, amivel 2–1-re módosította a találkozó állását, de utána rögtön cserét kért, és bement az öltözőbe, mert nem érezte jól magát.

11-szer élesztették újra

A gyorsan kiérkező mentősök 50 percig küzdöttek Tóth Norbert életéért, állítólag 11 alkalommal is sikeresen élesztették újra.

Másnap elhunyt

Az eset után a mérkőzés félbeszakadt. Másnap érkezett a lesújtó hír: Tóth Norbert a kórházban életét vesztette. A kiváló sportember közösségi oldalát elárasztották a szomorú, sokszor könnyfakasztó bejegyzések. A labdarúgót mindenki szerette és tisztelte a futballközegben. Nem csak csapattársai és barátai gyászolják, hanem családja is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció