A megrendelt mennyiségek kapcsán trükkös módon egyeztetett a díler az ügyfeleivel, ám így sem kerülhette el a lebukást.

Ez történt korábban

A kábítószer-kereskedelemmel vádolt férfi 2020 nyara óta az elfogásának napjáig kereskedett tiltott szerrel. 2021 májusában kapcsolták le a rendőrök. Az elfogásakor éppen egy újabb adag kábítószert próbált meg értékesíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így fogták el

2021. május 5-én a soroksári piac környékén érték tetten az egyenruhások. Az 51 éves F. László kokaint próbált meg eladni az 56. éves S. Gábornak. A felderítők a két férfit elfogták a helyszínen.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Albérletben tárolta a tiltott szereket

F. László egy 7. kerületi bérelt lakásban tárolta a beszerzett kábítószereket. Az anyagok többségét a barátainak, ismerőseinek adta el. Egy részüket ő maga fogyasztotta el.

Visszatérő vásárlói voltak

A rendelkezésre álló információk alapján legalább 16 visszatérő ügyfele is volt F. Lászlónak. A kábítószer átadását többnyire erzsébetvárosi lakhelyén bonyolította le, de nem minden esetben járt el így. Több alkalommal is a belvárosban található forgalmas vendéglátóhelyek környékén került sor a kábítószer átadására.

Kódnyelven egyeztettek

A díler és ügyfelei kódnyelven egyeztettek a mennyiségek kapcsán. A mennyiségeket a “perc” és “idő” szavak használatával pontosították annak érdekében, hogy ne bukjanak le, miben sántikálnak. A nyomozók eszén azonban nem tudtak túljárni.

Így fogták el annak idején a férfit

Rengeteg kábítószert találtak a férfi lakásán

A díler erzsébetvárosi lakásán házkutatást tartottak. Ennek során 1,5 kilogramm kokainra és marihuánára bukkantak a nyomozók. Ezeken felül a kábítószerek adagolásához szükséges eszközöket is találtak.

Sok pénz volt a férfi lakásán

A kábítószer-kereskedelemből származó 3,5 millió forintot és 1400 eurót lefoglalták a rendőrök. Ezt követően kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt kihallgatták a dílert. Kiderült, hogy mire számíthat.

Ezek is érdekelhetnek!

A Fővárosi Főügyészség döntése

Az 52 éves dílert jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja a Fővárosi Főügyészség. Fogházbüntetésre, pénzbüntetésre számíthat. A fogházbüntetés időtartamáról még nem esett szó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A rendőrök elfogják az ügy érintettjét – Forrás: Police.hu