Vác és Szob között továbbra is szünetel a vonatforgalom a szombat kora délután Nagymarosnál kisiklott kilenc kocsi visszaemelése és a műszaki mentés ideje alatt. Várhatóan kedden, egy vágányon, megindul a közlekedés.

Kisiklott a vonat

Amint arról beszámoltunk, szombat délelőtt Nagymaros állomásra egy behaladó tehervonat a bejárati váltókörzetben szétszakadt, két vágányra futott, kilenc kocsi kisiklott, ebből négy kocsi fel is borult. A balesetben jelentősen rongálódott a vasúti pálya – jelzőberendezések, váltók is.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Műszaki mentés

Szombat este megérkezett a helyszínre a nagyteljesítményű daru, amellyel az előkészítő műveletek után, éjszaka megkezdődött a tartálykocsik visszaemelése. A daruzás megkezdése előtt a felsővezetéket vissza kellett bontani – a kisiklott kocsikból hármat már vasárnap visszaemeltek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elvontatták a kocsikat

A huszonhárom vagonból álló szerelvény többi kocsijából tizenegyet továbbszállítottak Szob felé, illetve a hátul lévőket elvontatták Verőcére.

Műszaki mentés Nagymaroson

Forrás: Facebook/MÁV

Kedden indulhat újra a közlekedés

A MÁV arra törekszik, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés. A vasúttársaság azt írja, január 1-jén még biztosan szünetelni fog a vonatközlekedés. Várhatóan kedden, egy vágányon újra tudják indítani a vonatokat az érintett szakaszon.  Addig érvényben maradnak a korlátozások és közlekedési változások, vagyis pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között.

Eltér a menetidő

A közúti viszonyok miatt a buszok menetideje eltér a vonatokétól, ezért a Budapest–Vác–Szob vonal északi, Vác fölötti szakaszán utazóknak hosszabb eljutási időkre kell számítani.

S70

A Nyugati pályaudvar és Vác között az S70-es vonatok megszokott menetrendjük szerint közlekednek. Nagyobb késések nincsenek ezen a szakaszon.

Nem közlekednek

A szobi Z70-es vonatok, illetve a késő esti, éjszakai szobi S70-es vonatok nem közlekednek. Az utasaik a Nyugati pályaudvar és Vác között az S70-es vonatokat, Vác és Szob között a pótlóbuszokat vehetik igénybe mindkét irányban.

Volánbusz

Vác–Verőce–Nagymaros–Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: kisiklott vonat Nagymarosnál – Forrás: MÁV