Amint arról beszámoltunk, Fehérvárcsurgón, az Igari úti vasúti átjáróban személygépkocsi motorvonattal ütközött vasárnap reggel. A baleset miatt a két fülkés motorvonat második fülkéje leszakadt, majd kisiklott. A járműben csak a sofőr utazott, akit feszítő-vágóval kellett kiszabadítani. A sérültet súlyos sérülésekkel a mentők kórházba szállították.

Pótlóbuszok járnak

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt, várhatóan kora estig, szünetel a forgalom, emiatt Bodajk és Székesfehérvár között pótlóbusz szállítja az utasokat. A Székesfehérvár-Komárom vonalon 20-30 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

A helyszínre mentőhelikopter érkezett

Forrás: Facebook/Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kétszer annyi baleset

A MÁV hálózatán januárban eddig kétszer annyi baleset történt vasúti átjárókban, mint tavaly ugyanebben az időszakban, a hét baleset oka jellemzően a figyelmetlenség és a KRESZ-szabályok megszegése volt – közölte a vasúttársaság vasárnap. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tavalyi adatok

Tavaly összesen 61 baleset történt vasúti átjáróban, ez mintegy 30 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban. A balesetek közül nyolc volt halálos, ami kilenc áldozattal járt, és hat baleset végződött súlyos sérüléssel, 17 sérülttel. Tizenkét balesetben 13-an sérültek meg könnyebben, és 35 végződött anyagi kárral.

Tartsák be a KRESZ-t!

A balesetek száma idén emelkedésnek indult, ezért a vasúttársaság ismét felhívja a figyelmet a körültekintő közlekedés és a KRESZ-szabályok betartásának fontosságára.

Figyelmetlen sofőrök

Az év első hónapjában a KRESZ-szabályok megszegése miatt történt balesetek során személygépkocsival, kisteherautóval és mezőgazdasági járművel is ütközött vonat. A januárban bekövetkezett baleseteket a járművezetők figyelmetlensége, és egy esetben a vasúti átjáróban rekedt műszaki hibás jármű okozta. Ilyen esetben azonnal el kell hagyni a járművet, és a 112-es segélyhívón jelezni kell a veszélyhelyzetet.

A Fehérvárcsurgónál történt baleset

Forrás: Facebook/Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Nem a vasút hibája

Az elmúlt 15 évben vasúti átjáróban nem történt a vasút hibájából halálos kimenetelű baleset, azokat minden esetben a közúton közlekedő figyelmetlensége vagy a KRESZ-szabályok megszegése okozta. A MÁV hálózatán a vasúti átjárók védelme, azok biztosítási módja kivétel nélkül minden esetben megfelel a hatóságilag előírt biztonsági szintnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: fehérvárcsurgói baleset – Forrás: Facebook/Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület