Kisiklott az 1-es villamos, miután egy kisteherautóval ütközött a Szentlélek téren. A kisteherautó sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, a tűzoltók csak feszítő-vágóval tudták kiszabadítani a roncsok közül.

Meg akart fordulni

A Budapestkörnyéke.hu információi szerint kedd délelőtt egy ukrán rendszámú Renault furgon haladt az Árpád hídon, a budai hídfő felé. A Szentlélek térhez érve úgy döntött, hogy szabálytalanul, a villamossíneken keresztül visszafordul a Pest felé tartó oldalra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem vette észre a villamost

A vele párhuzamosan közlekedő 1-es villamos vezetője erre nem számíthatott, így a vészfékezés ellenére nagy erővel a Renault Master bal oldalába rohant.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sérült a villamos is, a kár jelentős

Fotó: G.K.

Mindent elsodort a furgon

A furgont a szerelvény kifordította a sínek mellé, majd egy villanyoszlopnak és egy elektromos kapcsolószekrénynek sodorta, miközben a CAF kisiklott és a belső sávban állt meg.

A furgon latarolta a BKV kapcsolószekrényeit is

Fotó: G.K.

Súlyosan sérült a sofőr

Az ukrán sofőr beszorult a roncsba, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd a Doktorszolgálat kezdte meg az ellátását. A sofőr súlyos fej-, mellkas-, és végtagsérülést szenvedett, szirénázva szállították kórházba a mentők.

Nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók

Fotó: G.K.

Utasoknak nem lett baja

A Budapestkörnyéke.hu információi szerint a szerelvény fedélzetén utazók közül senki sem sérült meg, illetve a villamos vezetője sem szenvedett sérüléseket.

Villamoson ragadtak az utasok

A baleset után az utasok 10 percig nem tudták elhagyni a szerelvényt, mivel az ütközés miatt nem nyíltak ki az villamos ajtói.

Órákig pótolták a villamost

Az 1-es villamos a Szentlélek tér és a Göncz Árpád városközpont között mintegy 2 órán keresztül nem közlekedett, pótlóbusz járt a Bécsi út / Vörösvári út és a Göncz Árpád városközpont M között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – G. K.