A somogyi nő dühében 13 millió forintot lopott egykori élettársa pénzváltójából. Az asszonyt felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság.

Pénzváltóból lopott

13 millió forintot lopott a korábbi munkahelyéről egy 49 éves nő.  Az asszony a barcsi pénzváltóban dolgozott, de az ügyvezetőként dolgozó volt élettársa tavaly februárban felmentette a munkavégzés alól.

Jól ismerte az üzletet

Mivel az asszony korábban évekig a pénzváltóban dolgozott, ezért tisztában volt azzal, hogy az üzletben jelentős összegű készpénzt tartanak, és azt is tudta, hogy a pénzt hol kell keresnie.

Bosszút akart állni volt élettársán

Tavaly decemberben a nő megharagudott volt élettársára, ezért feldúlt állapotban a pénzváltóhoz érkezett, hogy bosszút álljon rajta.

Ez is érdekelhet

“Balhés legények, jobb velük nem szóba állni, messziről elkerülni őket” – mindenki retteg attól a családtól, akinek egyik tagja szándékosan, padlógázzal hajtott a kukások közé

13 milliót vitt magával

Mivel nyitva volt az ajtó a szellőztetés miatt, ezért a nyitott ajtón keresztül bement az irodába. Kihasználta, hogy az ott dolgozó személy éppen az ügyfeleket szolgálta ki, az asszony hat köteg, kötegenként 100 db húszezer, és egy köteg, 100 db tízezer forintos címletű bankjegyet, azaz összesen 13 millió forintot rejtett a táskájába, majd távozott az üzletből.

Visszavették tőle a pénzt

Az eltulajdonított készpénz nem a valutaváltó, hanem a vele szerződésben álló bank tulajdonát képezte. A lopott pénzzel a nő nem jutott messzire, mivel a hiányt szinte azonnal észlelve az üzletvezető a nő után sietett, akit a valutaváltó bejáratától alig néhány méterre utolért, és visszavette tőle a pénzt.

Eljárás indult a nő ellen

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltségének tájékoztatása szerint a nővel szemben testi sértés miatt is folyamatban volt már eljárás, ezért az ügyeket a Barcsi Járásbíróság egyesítette.

Felfüggesztett börtönt kapott

A nő egy év nyolc hónap börtönt kapott, melynek végrehajtását két évre felfüggesztetté. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Kiemelt kép: illusztráció