Mindenki retteg attól a családtól a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, amelynek egyik tagja szándékosan elgázolta a kukásokat. H-ék jómódban élnek, állítólag droggal, prostituáltakkal és uzsorázással foglalkoznak.

Kukások közé hajtott

A Kekvillogo.hu is beszámolt arról, hogy egy férfi a Nyíregyházához közeli Mándokon bepöccent a kukásokra, autóval fékezés nélkül közéjük hajtott, kettőt elgázolt, majd a sérülteket pedig megöléssel fenyegette.

Elfogták a rendőrök

A munkások a közeli kisboltba menekültek. Bezárták az ajtót, de az őrjöngő autós be akarta törti. Közben szóltak a rendőröknek, akik elfogták a dühös autóst, emberölés kísérlete miatt és az utasát, aki az egészben segített neki.

Mindenki retteg tőlük

A H. Bertalantól, a gázolótól mindenki retteg a településen. Állítólag a népes család viszonylagos jómódját drogból, prostikból és uzsora bevételeikből finanszírozzák. Sokan vannak kiszolgáltatva nekik. Nyíltan senki nem mer beszélni a családról és a tetteikről – írja a Frissmédia.hu.

Nekiment a temető kerítésének

Három hónappal ezelőtt a H. család egyik tagja luxusautójával a település egyik temetőjének a betonkerítésébe csapódott bele, állítólag akkor is közrejátszhatott a drog. Utasa, egy 18 éves lány azóta mozgásképtelen, Budapesten próbálják talpra állítani. Az a baleset a H. család egyik fiúgyermekének házától nem messze történt.

Balhés legények

“Balhés legények, jobb velük nem szóba állni, messziről elkerülni őket” – mondta egy helyi lakos.  Házuk előtt mindig több nagyértékű luxusautó is parkol.

Csak a munkájukat végezték

A kukások a rendőröknek elmondták, hogy csak a munkájukat végezték, amikor egy autó érkezett melléjük. Kiszállt a sofőr, az egyik munkást szidalmazni kezdte, aztán bántalmazta.

Egyel volt baja, hármat gázolt el

Hogy a konfliktus miből eredt pénteken Mándok főutcáján, jelenleg nem tudható. Ami biztosnak tűnik, hogy H. Bertalannak egy emberrel volt gondja, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a négy ember közül hármat elgázoljon.

Az orvosi rendelőben tartóztatták le

A rendőrök a sofőrt a közeli orvosi rendelőben tartóztatták le, ahová bevitte megsérült rokonát. Ő a munkásoknak csupán segíteni akart, de őt is elgázolta.A mentőszolgálat munkatársai a sérülteket kórházba vitték, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek.

Őrizetbe vették H. Bertalant

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki H. B. 38 éves és M. I. 40 éves mándoki lakosokat. H. B.-t őrizetbe vették, a bűnsegédi magatartással gyanúsított társa szabadlábon védekezhet.

Kiemelt kép: illusztráció