A Nyíregyházához közeli Mándokon bepöccent a kukásokra, autóval fékezés nélkül közéjük hajtott, kettőt elgázolt, majd a sérülteket megöléssel fenyegette, azok gyorsan felpattantak és a közeli kisboltba menekültek. Bezárták az ajtót, de az őrjöngő autós be akart törti. Közben szóltak a rendőröknek, akik elfogták a dühös autóst, emberölés kísérlete miatt elfogták őt és az utasát, aki az egészben segített neki.

Bepöccent az autós

Hulladékszállítást végző munkások kértek segítséget a rendőrségtől tegnap, december 4-én a Nyíregyházához közeli Mándokon. A segélyhívóra tett bejelentésben elmondták, hogy munkájukat végezték, amikor egy autó érkezett, amelynek a sofőrje kiszállt, és egyikükkel szemben támadólag lépett fel, szidalmazta és bántalmazta.

Visszajött és gázolni akart

Az ismeretlen férfi ezután visszaült autójába és elhajtott. Kis idő múlva az autós visszatért, és nagy sebességgel, fékezés nélkül a szemétszállító autó mellett álló munkások közé hajtott gépkocsijával.

Az elgázolt munkástól betört szélvédő

Két embert elütött

Kettejüket, valamint egy időközben segítő szándékkal odaérkezett férfit elgázolt, csupán a hulladékszállító tehergépkocsi sofőrjének sikerült kitérni az útjából.

A sérültek felugrottak és menekülni kezdtek

A gépkocsiban ekkor már ketten utaztak, és a gázolás után az utas szállt ki a járműből, és szitkozódva a földön fekvő sérültek felé indult, akik igyekeztek mielőbb talpra állni és elmenekülni.

Egy kisboltba szaladtak a dühös férfi elől

A munkások egy közeli vegyesboltban kértek menedéket a rendőrök megérkezéséig. Támadóik oda is követték őket, az üzlet belülről lezárt ajtajában állva követelték, hogy jöjjenek ki, és megöléssel fenyegették őket.

Megérkeztek a rendőrök

A kiérkező záhonyi rendőrök az elkövetőket a helyszínen elfogták, a sofőrt pedig a közeli orvosi rendelőben, ahová bevitte megsérült rokonát, aki a munkásoknak csupán segíteni akart, de őt is elgázolta.

A mentők kórházba vitték a sérülteket

A mentőszolgálat munkatársai a sérülteket kórházba vitték, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek, aznap kijöhettek a kórházból.

Emberölés kísérlet miatt kell felelniük

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki H. B. 38 éves és M. I. 40 éves mándoki lakosokat. H. B.-t őrizetbe vették, a bűnsegédi magatartással gyanúsított társa szabadlábon védekezhet.  

Rendőrségi videó az elfogásról

Kiemelt kép forrása: Rendőrség