A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt három férfi ellen halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt. A férfiak egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen esetenként biztonsági őri feladatokat láttak el, és vitába keveredtek az ott születésnapot ünneplő négy sértett férfival.  Ütlegelték a sértetteket, valamint szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták őket, az egyik sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. 

Születésnapot ünnepeltek

A vádirat szerint a vádlottak egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen esetenként biztonsági őri feladatokat láttak el. 2021. szeptember hónap közepén a délutáni óráktól ebben a vendéglátó egységben születésnapot ünnepelt négy férfi. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összevesztek az őrökkel

Az elkövetők az éjszakai órákban érkeztek meg és szóváltásba keveredtek a sértettekkel, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az egyik vádlott verekedésre hívott egy sértettet az ünneplő társaságból.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindannyian kimentek az utcára lerendezni a dolgot, ekkor kések is előkerültek

Mindhárom vádlott és a négy férfi vendég is kimentek az épület előtti útszakaszra, tovább vitatkoztak, majd verekedés kezdődött, amely során a vádlottak szándékegységben ütlegelték és a náluk lévő szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták, megvágták mind a négy férfit. A verekedés után azonnal gépjárművel távoztak a helyszínről.

Az egyik férfi belehalt sérüléseibe

A bántalmazás során az egyik sértett olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen mentőellátás közben meghalt.

Mindannyian súlyosan megsérültek

A további sértettek közül az egy férfi közvetlenül életveszélyes, másik férfi közvetetten életveszélyes szúrt sérüléseket szenvedett el, valamint negyedik társuknak is 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülései keletkeztek.

Börtönbe kerülhetnek

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Rángatta és a pénztárnak is nekivágta

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, döbbenetes dolog történt az egyik budapesti Lidl áruházban: az egyik vevőt ugyanis megverte a biztonsági őr, ezen túlmenően pedig az emberi méltóságában is megalázta. Bár az áldozat, László nem tett feljelentést, de úgy érezte története nem maradhat titokban.

Nem tett jogi lépéseket

László azért állt el a jogi lépésektől, mert nem akart kihallgatásokra, szembesítésekre és bíróságra járni, de úgy vélte a történetét el kell mondja. Biztos benne, maga a bántalmazó is pontosan tudta, hogy hibázott, ugyanis még a helyszínen kifizette a vevőt ért kárt.

Egy Lidlben történt

László a Corvin sétányon lévő Lidl áruházban vásárolt volna, egy akciós terméket keresett, amiről kiderült, elfogyott, így a férfi elindult kifelé, ezt követően azonban olyasmi történt vele, ami ép ésszel fel sem fogható.

Elé pattant az őr

„Nyugodtan léptem ki, az egyik zsebemben egy másik üzletben vásárolt termékkel, annak a blokkjával, amikor elém pattant egy ember” – mesélte a Blikknek László.

Lopással gyanúsította

„Nem hordott a férfi egyenruhát, nem volt jelvénye, azonosító kártyája, nálam 30 kilóval nehezebb, 20 centivel magasabb lehetett. Tegezve, megvető hangsúllyal közölte velem, hogy biztonsági őr, én pedig loptam, azonnal pakoljam ki a zsebeimet. Megfagyott a levegő körülöttünk, a vásárlók, pénztárosok úgy néztek rám, mintha körözött gyilkos lennék, majd elsüllyedtem a szégyentől.”

Rángatni kezdte

László persze tudta, hogy nem követett el törvénysértést, a biztonsági őr azonban továbbra is tolvajnak hitte, majd szitkozódni kezdett és meg is rángatta a vevőt.

Nekivágta a pénztárnak

„Ez már sok volt nekem, kértem, hagyja abba, vegye le rólam a kezét, de rám sem hederített. Nekivágott a legközelebbi pénztárnak, összetört a plexi, hullottak a nyakamba a műanyag darabjai, megrongálódott a holmim is. Akkorra értek oda a rendőrök, ma is állítom, ha ők nem érnek ki idejében, az elborult őr még jobban bántalmazott volna.”

Kiderült, nem lopott

A kiérkező járőrök ezután persze hamar bebizonyították, hogy az őr tévedett. A rendőrök megkérdezték tőle, hogy akar-e feljelentést tenni, de László úgy döntött, lemond erről a jogáról. Az üzletvezetőt kérte, fizessék ki a kárát, az úr hang nélkül készpénzben fizette ki ezután a vevő által mondott kárösszeget. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció