Hat és fél év fegyházra ítélte a Kecskeméti Járásbíróság G. Pétert, aki Kecskeméten rabolt ki egy boltot a fegyverével. Hogy ne ismerjék fel, befestette a haját szőkére, de a Terrorelhárítási Központ így is megtalálta a férfi egy budapesti panzióban.

Vett egy fegyvert és egy maszkot

A hatóságok információi szerint a 23 éves G. Péter február 24-én, délután egy kecskeméti vegyesbolthoz ment, ahol pénzt akart szerezni, mert az életét kilátástalannak ítélte meg. A férfi még a bűncselekménye előtt vásárolt magának egy gázpisztolyt és egy maszkot, és ezeket a kellékeit fel is használta a rablása során. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kecskeméten rabolt

Felvette a maszkot

A bolthoz érve a férfi felvette a maszkot úgy, hogy csak a szemei látszottak ki mögüle. Bement az üzletbe, elővette a gázpisztolyt, majd ráfogta az eladóra, és közben a pénzt követelte.

Kirabolta

Ijedtében az eladó átadott neki 64.500 Ft készpénzt. A rabló ezután elfutott a helyszínről, miközben értesítette rendőrséget az eladó férje.

Befestette a haját

A rablást követően a férfi a pénz nagy részét elköltötte, és a haját befestette szőkére, hogy a hatóságok ne ismerjék fel. Két nappal később azonban a Terrorelhárítási Központ kereste fel G. Pétert, akit egy budapesti panzióban el is fogtak.

Megtalálták a fegyvert

A nyomozók megtalálták a férfinál a rabláshoz használt fegyvert és a maszkot, amelyeket lefoglaltak. A rabolt pénzből viszont nem maradt sok, a rendőrök csak 2000 forintot tudtak lefoglalni. Ezután őrizetbe vették a rablót, akinek a letartóztatását a bíró el is rendelte.

Ezzel követte el a rablást

Fotó: Police.hu

Kimondták a bűnösségét

Ezt követően az ügyészség március 29-én bíróság elé állította a férfit, majd fegyveresen elkövetett rablás miatt a bíróság 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 7 év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőt. Az ítélet a férfi és a védő fellebbezése miatt nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Így fogták el a rablót

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból