Teljes terjedelmében égett egy mintegy négyszáz-hatszáz négyzetméteres vendéglátó egység és szálláshely tetőszerkezete Vácrátóton, a Petőfi téren, ahol a késő délutáni órákban keletkezett tűz. A váci, a fővárosi, a gödöllői és az aszódi hivatásos, valamint váci önkéntes tűzoltók a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, hat vízsugárral oltták a lángokat.

Kigyulladt egy étterem

Szerda este kigyulladt Vácrátóton a Botanic Bistro. Spiegelhalter László,  a település polgármestere a közösségi oldalon azt írta, a tűzoltók még vizsgálják a tűz okát, de vélhetően elektromos zárlat okozta a tüzet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kimentették a vendégeket

Spiegelhalter László azt is elmondta, hogy mindenkit sikeresen kimenekítettek azok közül, akik a panzió részben tartózkodtak. Jelenleg a környéken nincs áram. A lángokat a tűzoltók felügyelik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Vácrátóti Önkormányzat

Kigyulladt egy szoba

A katasztrófavedelem.hu szerint az egyik szoba gyulladt ki, és a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A váci hivatásos tűzoltók oltják a lángokat. Budapestről, Gödöllőről és Aszódról a helyszínre indult több másik egység is.

Hét ember volt az épületben

Az egységek megakadályozták a tűz továbbterjedését. Az épületben hét ember tartózkodott, ők még a tűzoltók kiérkezése előtt kijöttek. Estére eloltották a lángokat, a tűzoltók megkezdték az utómunkálatokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Vácrátóti Önkormányzat

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Vácrátóti Önkormányzat