Tűz ütött ki az 1. kerületi Krisztina téren lévő Déryné étterem egyik alagsori gépészeti termében szombat hajnalban. A helyszínre érkező tűzoltók légzőkészülékben megkezdték a tűz oltását, és az épület átvizsgálását. A legendás étterem az egykori bemondó, Kovács P. József családja tulajdonában van.
A pincében keletkezett a tűz
A lángokat gyorsan sikerült megfékezni, és két szén-dioxidos palackot is kihoztak. „Sajnos a lángok egy födém áttörésen keresztül átterjedtek a vendégtérre is, ahol mintegy tíz négyzetméteren meggyulladtak a berendezési tárgyak” – áll az egyesület posztjában. A sűrű füstből az épület két lakásába is jutott a szellőzőrendszeren keresztül, az egyikből kikísért lakót a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.
Megkezdik a helyreállítást
Böröcz László 1. kerületi polgármester Facebook-posztja szerint már dolgoznak a romok eltakarításán, és hamarosan megkezdik a helyreállítási munkákat is. „Bár sikerült időben riasztani a tűzoltókat, de az anyagi kár így is jelentős”.
Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Rózsedombi Önkéntes Tűzoltók
A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!
Százéves étterem
A budapesti Déryné étterem a főváros egyik ikonikus vendéglátóhelye, amely közel százéves múltra tekint vissza. A Budai Vár aljában, a Krisztina térnél található intézmény már a két világháború között is fontos találkozóhely volt, ahol művészek, írók és városlakók gyűltek össze. Az évtizedek során számos korszakot átélt, mégis megőrizte sajátos hangulatát, amely egyszerre sugároz eleganciát és otthonosságot.
Bisztrókonyhát kínál
A Déryné különleges atmoszféráját a klasszikus kávéházi világ és a modern bisztrókultúra ötvözete adja. A belső térben a régi idők hangulatát idéző részletek – mint a mozaikpadló, a bárpult és a tükörfalak – keverednek a mai igényeket kiszolgáló, letisztult megoldásokkal. Az étlapon a francia bisztrókonyha és a magyar gasztronómia találkozása fedezhető fel, friss alapanyagokra és szezonális kínálatra építve. A híres péksütemények és a házi kenyér is hozzájárulnak a hely különleges hírnevéhez.
Rendezvényközpontként is működik
Nem csupán étteremként, hanem kulturális központként is működik: gyakran tartanak itt élőzenés esteket, jazzkoncerteket és különböző rendezvényeket. A Déryné a helyiek számára a hétköznapok egyik biztos pontja, a turisták számára pedig autentikus budapesti élmény. A történelmi múlt, a minőségi gasztronómia és a pezsgő kulturális élet találkozása teszi a Dérynét egyedivé a város gasztronómiai palettáján.
Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Rózsedombi Önkéntes Tűzoltók
Kovács P. József családja üzemelteti
Az étteremet közel 20 éve az egykori bemondó, Kovács P. József családja üzemelteti. A volt tévés gyermekei vezetik a pékséggel is kiegészült vendéglátóhelyet. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.
Kiemelt kép: Déryné, Kovács P. József – illusztráció