Kidobták a szülei, ezért akart Dunába ugrani a napokban egy 18 éves fiú a Margit hídról. Az elkeseredett fiatalhoz egy járókelő ment oda, és addig beszélt neki, míg a rendőrök a helyszínre érkeztek és biztonságban helyezték a fiút.

Rendőröket riasztottak

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőreit 2022. május 18-án 18 óra 25 perc körül a Margit hídhoz riasztották, mivel onnan egy ember készült beugrani a Dunába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy járókelő vette észre

Fináncz Dominik éppen ebben az időben, munka után sétált hazafelé, amikor meglátta a Margit híd korlátjába kapaszkodó fiatalt. Azonnal látta, hogy nagy a baj, látszott, hogy a 18 éves fiú a mélybe akarja vetni magát.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beszélgetni kezdtek

A fiatal férfi odasétált az elkeseredett fiúhoz és beszélgetni kezdett vele. Meghallgatta bánatát, biztató szavakkal próbálta lebeszélni az öngyilkosságról, sőt, a rendőrök kiérkezéséig vele maradt.

Kidobták a szülei

„A barátnőmmel beszéltem telefonon, amikor megláttam a bajban lévő srácot. Egyből letettem, és mentem is hozzá. Mindent mondtam neki, ami az eszembe jutott, hogy mondja el, mi a baj, segítek. Hogy ha lejön, meghívom egy sörre, megölelem, bármi. Elmesélte, hogy kidobták a szülei” – mondta a Borsnak Dominik.

Bekiabáltak az autósok

Dominik a fiúval együtt várta a rendőröket. Azt mondja, közben a mellettük elhaladó autósok bekiabálása csak nehezítette a helyzetet. Üvöltöztek felé, hogy „Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!”.

Megijedt a rendőröktől

Dominik szerint nem csoda, hogy amikor a rendőröket meglátta a srác, csak annyit mondott nekik, hogy „Lőjetek le!” Szerencsére a kiérkező járőrök megakadályozták a tragédiát.

A polgárőrség tagja

A 22 éves Dominik civilben a csókakői polgárőrség tagja, talán ennek és egyéves katonai szolgálatának is köszönhető, hogy a Dunába ugrani készülő fiatal segítségére sietett. 

A vállánál fogva húzták vissza

„Nagy segítség volt Dominik, mert elterelte a fiú figyelmét, így oda tudtam lopakodni. Ketten megfogtuk kétoldalt a vállát, majd a közben megérkezett 5. kerületi kollégával be is tudtuk húzni a fiatal srácot” – mondta el a 13. kerületben szolgálatot teljesítő Koszó Attila rendőrjárőr, aki a helyszínen mentette meg az elkeseredett fiút.

Kórházba vitték

A fiúhoz ezután mentőt hívtak, akik kórházba szállították.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Ha segítség kell!

Ha úgy érzi, ön vagy a környezetében más krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegélyszámot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegélyszáma: 116-111.

Kiemelt kép: Margit híd – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu