Csütörtökön kigyulladt a Bazilika előtt felállított óriás karácsonyfa, de nem lett nagyobb baj, mivel egy fekete ruhás fiatalember azonnal portoltót ragadott, majd teljes nyugalommal oltotta el a lángokat. Most kiderült, hogy mi okozta a tüzet.

Simán leéghetett volna az egész

Hajmeresztő videó került fel a TikTokra. A felvételt a Blikk fedezte fel. Az eset még csütörtökön történt, azonban valaki történetesen éppen akkor videózott a helyszínen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mint ha csak egy totálisan hétköznapi dolgot csinálna

Már egész komoly füsttel égett és a lángok is kezdtek egyre jobban elharapózni, amikor egy férfi – aki feltehetően az egyik árushely alkalmazottja – poroltóval odalépett, majd a legnagyobb léleknyugalommal megfékezte a tüzet. A jelenetet többen megtapsolták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Reagáltak a szervezők

„A tűz eloltása után azonnal kivizsgáltattuk az esetet. Az érintésvédelmi és tűzvédelmi szakértő jegyzőkönyvbe is foglalt megállapítása szerint a tüzet az égősor gyári hibája okozta. Ennek forrását kollégáink azóta elhárították” – tudtuk meg az Advent Bazilika szervezőitől.

Szerencsére keveseknek tűnt fel

Az incidens a jelek szerint nem bolygatta meg nagyon az ünnepi hangulatot és a jelenlévők tovább élvezhették Európa legjobb karácsonyi vásárát – a jelző pedig nem túlzó, ugyanis egy online szavazáson a budapesti Advent Bazilika végzett az első helyen.

Videó az esetről:

@tomijano

♬ Jingle Bell Rock – Bobby Helms

21 nagyváros volt versenyben

Mint korábban megírtuk, A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak

Fantasztikus sorozat

A Szent István téri adventi rendezvény ezzel triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett, és ezzel a karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.

Keveseknek sikerült

Idén rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 ezer 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére. A triplázás korábban eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült.

A híres bécsit is maga mögé utasította

A szavazás online zajlott, bárki voksolhatott, egészen december 8-ig. A budapesti vásár 2019 és 2021 után már harmadszorra végzett az élen. Olyanokat utasított maga mögé, mint a bécsi, a bázeli, a prágai és a brüsszeli karácsonyi vásár.

Érdekességek a vásárról

Maga a kigyulladt fa egyébként 12 méter magas. Az érdeklődőket még számos más érdekes és izgalmas hely várja – a további részletekről ide kattintva, cikkünkben olvashatsz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a videóból