Nem találkozhatott az anyjával az a 14 éves fiú, akit azzal gyanúsítanak, hogy olyan súlyosan bántalmazott egy 83 éves asszonyt Csernelyen, hogy a sértett belehalt sérüléseibe.

Mindenki gyászol

A helyiek egy emberként gyászolják azt a 83 éves Ilonka nénit, akit a 14 éves Z. Levente vert halálra a múlt héten. A fiút órákon belül elfogták, és azóta letartóztatták. Mónika, Levente nagyanyja a Borsnak elmondta: a család egyelőre nem tudott beszélni a rácsok mögött fogva tartott gyerekkel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiállnak mellette

„Akármit is tett, kiállunk mellette, hiszen ez a kötelességünk.” A család elmenekül Csernelyről, mert a környezet ellenségessé vált számunkra. „Mi hiszünk Levi ártatlanságában, és bízunk benne, hogy hamarosan kiderül a teljes igazság” – szögezte le a nagyszülő.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Börtönben van az apja

Mint arról beszámoltunk, Levente apja a börtönbüntetését tölti, így nem lehet a felesége és a gyermekei mellett. Pedig a család igencsak népes, hiszen a pár összesen 10 gyermeket vállalt. A legkisebb másfél, a legnagyobb tizenhét éves – írja a Bors.

Intézetbe kerültek

„A tragédia után a gyerekeket intézetbe vitték, de a gyámhatóság részéről ígéretet kaptunk, hogy ezen a héten elintézhetjük a hivatalos papírokat, hogy hozzám kerüljenek Budapestre. A lányom már nálam lakik, hiszen Csernelyen nincs maradása”

Munkát keresnek

„Ha csak kitette a lábát az utcára, megvető pillantásokkal kellett szembenéznie. Most igyekszem neki a fővárosban munkát találni. Én is becsülettel dolgozom, hogy az unokáimat támogatni tudjam” – mondta Mónika.

Nem találkoztak vele

„Hogy mikor kapunk végre engedélyt, hogy Leventéhez beszélőre menjünk, nem tudjuk. Biztos vagyok benne, hogy összetört, hiszen súlyos tettel gyanúsítják” – fejezte be a nagyanya.

Most akart a fiához utazni

„Úgy tudom, átjárt hozzá segíteni a szomszédban élő kisfiú, aki pénzt akart tőle, ezen pedig összevesztek. Különösen szörnyű az egész, hiszen éppen most akart utazni a fiához Kanadába szegény” – mondta a szerencsétlenül járt asszony hozzátartozója.

Elvitték a megmaradt értékeket

„Mivel olyan a környék, már este mondták a rendőrök, jobban tesszük, ha elvisszük a megmaradt értékeket, ezért jöttünk most ide” – tette hozzá.

A gyermek apja börtönben van

 „Ennivalóra is alig van pénzem, nemhogy utazásra. Sajnos, nem tudok ott lenni Levivel. Életemben nem éreztem magamat ennyire rosszul. A 10 gyerekem apja börtönben ül lopásárt és verekedésért, most pedig Levente fiam kerülhet rácsok mögé. Se asszonyként, se anyaként nem erre vágyom” – zokogott Mónika, Levente édesanyja, aki napok óta sejtette, mi vár a fiára.

„Nem gyilkosnak neveltem”

„Már attól a perctől fogva, amikor megjelent a házunk előtt egy autó, amiből kiszállt négy rendőr, majd a pulóverénél fogva kivitték a házból a fiamat… Utánuk is kiabáltam, hogy ne bántsák őt” – mondta a Borsnak az édesanya, majd hangsúlyozta: „Én nem gyilkosnak neveltem a gyerekemet! Remélem, később tisztázhatja magát.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció