Rendkívüli, nyilvános ülést tartottak kedden a bicskei Városházán, aminek történéseiről a település polgármestere, Bálint Istvánné a Facebookon is beszámolt. Azt írta, a média a rombolja a városimázst a pedofilozással. Az utóbbi 2 hónapban a városhoz három pedofilügy is kapcsolódik.

Pedofilbotrány

A testület mások mellett döntött a helyi tűzoltóságnak folyósítandó támogatásokról és eszközbeszerzésekről, valamint a helyi hulladékgazdálkodással kapcsolatos intézkedésekről is. Az ülés központi témáját ugyanakkor a másfél hónapja nyilvánosságra kerülő bicskei pedofilbotrány szolgáltatta. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiborultak a médiumokra

„Állást foglaltunk a gyermekvédelmi törvény szigorításával kapcsolatban, amelyet maximálisan támogatunk és magunkra nézve is kötelezőnek tartunk saját intézményeinkben” – számolt be a fejleményekről a polgármester. Majd azt írta, hogy a testület „kinyilvánította felháborodását azon médiatartalom-szolgáltatókkal szemben, akik az utóbbi időben a pedofíliát a városimázs csökkentésére használták fel”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pedofilbotrány a gyermekotthonban

A bicskei pedofilbotrány februártól kezdve kapott nagyobb nyilvánosságot, miután kiderült, hogy Novák Katalin korábbi államfő a hivatali ideje alatt elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesét. K. Endrét kényszerítés bűntette miatt ítélték el jogerősen, amiért aktív szerepet játszott a gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények eltussolásában, amiket az intézmény akkori igazgatója, V. János követett el az otthonban lakó gyerekek ellen.

Politikai bukások

A botrányba Novák Katalin mellett a kegyelmi döntést ellenjegyző Varga Judit egykori igazságügyi miniszter is belebukott. Balog Zoltán református püspök, aki saját bevallása szerint hisz K. Endre ártatlanságába, nyilvánosan elismerte, hogy ő kezdeményezte Novák Katalinnál, hogy K. Endre kegyelmet kapjon. Balog Zoltán ugyan csak a zsinati elnökségéről mondott le, de ugyanúgy püspök.

Újra megkereste az áldozatot

Azóta az RTL újra leleplezte K. Endrét, aki két héttel ezelőtt megkereste az igazgató egyik áldozatát és 6 ezer forintért, egy doboz cigiért és némi élelmiszerért cserében, arra kérte a fiút, hogy egy olyan videót rögzítsenek, amelyben az áldozat elmondja, hogy korábban nem mondott igazat és K. Endre nem kérte arra, hogy hazudjon.

Az iskola előtt kapták el

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy február 29-én Budapesten a szülők tudta és beleegyezése nélkül, közös program ígéretével egy férfi a gépkocsijába csalt, majd Bicskére vitt egy alig 12 éves gyereket. A gyanúsított útközben megfogta a kiskorú kezét, aki azt elrántotta. A rendőrök a férfit Bicskén, az általános iskola előtti parkolóban ellenőrizték, ahol vele volt a gyerek is.

Több gyerekkel tartotta a kapcsolatot

A férfi egy 2020-ban haláleset miatt bevont vezetői engedéllyel igazolta magát. Az okmányt rendszeresen felhasználta személyazonosításra annak ellenére, hogy tudott annak valótlanságáról. Előkerültek a férfi elektronikus levelezései is, amelyekből kiderült, hogy több gyermekkorúval is kapcsolatot tartott fenn közösségi oldalakon, valamint a saját arcképével ellátott holland személyazonosító okmányt akart az internetről rendelni.

Bicskén fogták el

A Fejér Vármegyei Főügyészség közleménye szerint nemi erőszak elkövetéséhez szükséges vagy azt könnyítő feltételek biztosításával elkövetett nemi erőszak bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt csukták le a férfit. A gyanúsítottal szemben hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban, ezért fennállt a bűnismétlés és az elrejtőzés reális veszélye. A nyomozás adatai szerint a férfi több kiskorú fiúval létesített elektronikusan vagy személyesen kapcsolatot, közös programokkal, kisebb értékű ajándékokkal igyekezett a bizalmukba férkőzni, felajánlva nekik azt is, hogy az éjszakát a lakásában tölthetik.

Lányoknak mutogatta magát

Március 16-án tartóztatták le azt a bicskei férfit, aki a nyíregyházi Zrínyi Gimnázium leánykollégiuma előtt állva fiatal lányok előtt mutogatta magát szeméremsértő módon. A 44 éves mérnök végzettségű férfi életvitelszerűen Bicskén él, ám a munkája miatt Nyíregyházán tartózkodott hétköznap. Az egyébként gyermektelen, ismert kapcsolattal nem rendelkező férfi tisztában van a nemi devianciájával, de eddig nem fordul szakemberhez.

Mutogatta magát

A főügyész elmondta, hogy 2024. február 27-én az esti órákban jelent meg a bicskei férfi egy nyíregyházi kollégium udvarán, majd egy infra lámpával bevilágított az egyik, fiatalkorú lányok által lakott szoba ablakán. Amikor a lányok az ablakon kinéztek, a férfi nemi vágyának kielégítése érdekében magát szeméremsértő módon mutogatta.

Lányokat zaklatott

A gyanúsított két héttel később, március 13-án éjjel ismét megjelent a kollégium előtt, ahol a korábbi módszerrel hívta fel magára a figyelmet, majd ismét szeméremsértő cselekményt végzett. Ekkor azonban a kollégiumban lakó diáklányok és nevelők értesítették a rendőrséget, akik perceken belül elfogták az elkövetőt. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Bálint Istvánné, Bicske polgármestere – Forrás: MTI/Bodnár Boglárka