A kisfiú egy kirándulás közben tűnt el a hegyen, ahol nagy létszámú csapat kereste. Végül egy rendőr talált rá.

Eltűnt a kétéves kisfiú

Igazán drámai, de végül örömteli záródó hétvégén vannak túl a cseh hegyimentő csapatok és zsaruk. A Sas-hegyről érkezett ugyanis egy riasztás, miszerint egy kétéves kisfiú eltűnt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kámforrá vált az erdőben

A hívás szombat kora este futott be, eszerint a fiúcska a szüleivel és a család barátaival kirándult, azonban egy óvatlan pillanatban már csak hűlt helye volt, hiába szólongatta a család és a barátok is, a kisfiú valósággal kámforrá vált.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyors mentőszolgálat

A szülők ezért haladéktalanul riasztották a segélyhívót, a mentőszolgálatok így rekordgyorsasággal a helyszíne értek, és rögtön kutatni kezdték a fiút. A gyermek keresésébe aztán csakhamar bekapcsolódott a rendőrség, továbbá a hivatásos és önkéntes tűzoltók és a hegyi mentőszolgálat is – írta a Paraméter.

Helikoptert is bevetettek

Semmit nem bíztak a véletlenre, a zsaruk még egy helikoptert is bevetettek, így szerencsére nem sokkal később meg is találták a gyereket, akinek Lucia Konečná rendőrségi szóvivő szerint egy alapos riadalmon kívül komoly baja nem esett. 

Hőkamerás felvétel

A rendőrség azóta még a helikopterről készült hőkamerás felvételeket is közzétette, rajta azokkal a szívfacsaró pillanatokkal, mikor a kisfiú rémülten bolyong az erdőben.

Ide-oda cikázott

 A felvételen látszik, hogy az alak ide-oda cikázik, hol fut, hol pedig zavarodottan megáll, egészen addig, amíg a helikopterről ki nem szúrják, majd fentről instruálják a kereső csapatokat – írta cikkében a Bors.

Megtalálták a gyermeket

A videón ezután már csak az örömteli pillanatokat látni, ahogyan az egyik rendőr végül rátalál a zaklatottan szaladó gyerekhez, majd kézen fogja, és együtt sétálnak tovább előre, miközben nyugtatni próbálja a fiúcskát.

Csaknem százan keresték

A rendőrség tájékoztatása szerint a kisfiút közel százan keresték, és nem egészen 90 perccel az eltűnése bejelentését követően meg is találták. Mint mondták, a legfontosabb egy ilyen esetben a gyorsaság.

A legfontosabb a gyorsaság

„Mielőbb megkezdjük a keresését, annál nagyobb az esélye, hogy épségben megtaláljuk. Ugyancsak érvényes, hogy minél kisebb gyermekről van szó, annál fontosabb, hogy a lehető leggyorsabban jelentsék az eltűnését” – idézte a lap a rendőrségi csapat vezetőjét, Libor Hakent. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció