Teljes terjedelmében égett egy személyautó az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Érd térségében. A törökbálinti hivatásos tűzoltók két vízsugárral megfékezték a lángokat, a rendőrség tájékoztatása szerint egy ember megsérült.

Egy személy megsérült

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. augusztus 7-én 17 óra 24 perc körül az M7-es autópálya jobb pályatestének 19-es kilométerszelvényénél – Érd közigazgatási területén – egy gépkocsi kigyulladt. Az elsődleges információk alapján egy személy megsérült – írta a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két vízsugárral oltottak

Teljes terjedelmében égett egy személyautó az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Érd térségében. A törökbálinti hivatásos tűzoltók két vízsugárral megfékezték a lángokat. A munkálatok idejére az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelik – tette hozzá a Katasztrófavédelem.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Torlódás a Balaton felé

Az Útinform kora esti tájékoztatása szerint a 18-as km-nél lassan ugyan, de megindult a forgalom, a torlódás 5 km-es. A baleset miatt a forgalom egy sávon halad, további torlódás várható a Balaton irányába.

Kigyulladt egy autó az M3-ason is

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról július közepén, hogy kigyulladt egy gépkocsi az M3-as autópálya 29-es kilométerszelvényénél, Gödöllő térségében, a főváros felé vezető irányban. Az aszódi és a gödöllői hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, egy vízsugárral oltották el a tüzet, majd visszahűtötték a teljesen kiégett autót.

Mi okozhatta a bajt?

A történtek kapcsán sokan formáltak véleményt a világhálón. Többen a kánikulára, mások a rendszeres műszaki ellenőrzés hiányára vezetik vissza az okokat. „Mikor én eljöttem ott, már kiégett teljesen, minden kékvillogós ott volt, de el volt oltva” – írta egy szemtanú.

„Nagyon gyorsan ég”

„15 perc alatt kész, nagyon gyorsan ég… Egyszer nekem is leégett a Transit. A váltóban az egyik csapágy szétment. A főnök szerint jó az úgy, nincs másik kocsi, pár napig bírta. Mire a tűzoltók kiértek, már csak a roncsot kellett oltani. Pedig hamar jöttek” – írta egy pórul járt autós.

Több ellenőrzés kellene

„Az üzemanyag nem bírja a meleget. Megeszi a tömítéseket, majd ráfolyik a motorra. Több ellenőrzés kellene a csöveknek. Sajnos” – tette hozzá egy kommentelő. „Néha ki kell nyitni a motorháztetőt és megszagolni a motort. Sok ember csak beül az autóba és más nem is érdekli” – olvashattuk egy hozzászólótól.

„A motornak is melege van”

„Van olyan ismerősöm, aki azzal henceg, én nem szoktam kinyitni a motorháztetőt! Nem az én dolgom! Belátható, hogy a motornak is melege van ilyen melegben” – írta egy kommentelő. „Idősebb járműveket ezért is érdemes motortérileg is kigőzborotvázni, rendszeresen szoktam, ha olajsarat látok. 100 forint vagy ez? Nem kérdés” – írta egy újabb hozzászóló.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: korábbi felvétel. Fotó: Facebook/M1-M0-M3 Autópálya Információ