Maya aligha magától ugrott ki a társasház lakásának ablakából. Az ajtó nem volt zárva, így bárki bemehetett, hogy végezzen az ebbel. A rendőrség már nyomoz az ügyben.

Három emeletet zuhant a kutya

A 13. kerületben egy társasház ablakából esett ki egy kiskutya 12 méter magasról. A háziállat nem élte túl az esést. A kis Maya gazdája biztos benne, hogy valaki szándékosan dobta ki az ablakon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt zárva a lakás ajtaja

Az eset éppen egy hete kedden történt. Maya gazdája, Fatime fél hat előtt munkába indult, majd a villamoson észlelte, hogy a lakáskulcsát nem vitte magával. A lépcsőház zárható, a környék pedig biztonságos, így a nő szólt a férjének, hogy ne zárja be a lakásajtót, amikor elmegy, így délben kulcs nélkül is haza fog tudni menni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyanús körülmények

Bár Fatime elárulta a Blikk számára, hogy valóban nyitva hagyták a konyhaablakot, azon volt viszont szúnyogháló. A szúnyogháló sértetlen volt, az eb valahogy mégis kizuhant. Emiatt Maya gazdája biztos abban, hogy valaki bement a lakásba, amíg senki sem volt otthon, csak a kutya, és a szerencsétlenül járt négylábút szándékosan kidobta az ablakon. Ehhez fel kellett valakinek húzni a szúnyoghálót, csak úgy dobhatta ki a kutyát, majd ezt követően mindent úgy hagyott, ahogy eredetileg volt.

Fatime gyermekeit sokkolta Maya halála

A családnak van két gyermeke is, egy négy és egy hat esztendős kislány. Minden éjjel Mayával együtt aludtak. A gyermekeket sokkolta a kutya elvesztése.

A lakásból semmi sem hiányzik

Kiderült, hogy a nyitott lakásajtó ellenére nem járhatott tolvaj a lakásban. A családnak ugyanis egyetlen ingósága sem hiányzik. Fatime azt elárulta viszont, hogy a mellettük lakó szomszédokkal már két évvel ezelőtt, az odaköltözésükkor is volt nézeteltérésük.

Zavarta a szomszédokat a kutya ugatása

Maya egy kistermetű bischon-havanese volt, az ugatása mégis zavarta a szomszédokat. Korábban a családot meg is fenyegették, hogy fel fogják őket jelenteni az eb lármázása miatt. Bár kézzelfogható bizonyíték még nincs, Fatime minden kétséget kizáróan biztos benne, hogy a kiskutya különös kegyetlenség áldozata lett.

Fatime üzent a lakóknak

A családanya egy üzenetet tett ki a társasház lépcsőházába. Ebben azt írta, biztosan tudják, hogy a kutya gyilkosa abban az épületben lakik. „Egy családtagot vesztettünk el és vett el tőlünk! Ilyen embernek nincs helye egy lakóközösségben! Ha valaki látott, hallott valamit, kérem, jelezze” – áll az üzenetben.

A rendőrség már nyomoz az ügyben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állatkínzás miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított. Az ablakkeretről már DNS-mintát is vettek a nyomozók. Az ebet már eltemették Fatime szüleinek házánál, ám az állatvédők javaslatára a négylábú kihantolásra került, majd átadták a szakembereknek, akik felboncolják.

Bekopogott a szomszédhoz Fatime

Maya gazdája bekopogtatott a szomszédhoz az esetet követően. Állítása szerint ő flegmán visszakérdezett, hogy őt gyanúsítja-e, majd azt mondta, hogy mehetnek a rendőrségre. Fatime ezt meg is tette, ám a szomszéd ekkor már azt állította, soha nem is hallotta a kutyájukat. A szóban forgó szomszéddal más lakóknak is volt már problémája, így az épületben lakók nem tartják elképzelhetetlennek, hogy a négylábú gazdájának feltételezése igaz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu