Szörnyűséget követett el az a 39 éves férfi, akit eltiltottak a járművezetéstől, de mégis volán mögé ült, két motorost is elütött Püspökladány külterületén. Majd segítségnyújtás nélkül, gyalogosan távozott a helyszínről, az egyik motoros belehalt a sérüléseibe.

Hamarosan vádat emelnek ellene

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett és halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy püspökladányi lakossal szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az eset még tavaly történt

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 4-es számú főúton haladt Karcag irányába 2022. június 28-án dél körül, amikor autójával áttért a szemközti forgalmi sávba, és nekiütközött két motorosnak. – írta a Blikk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Cserben hagyta a két sérültet

A férfi miután kiszállt az autóból, gyalogosan elhagyta a helyszínt anélkül, hogy a sérülteknek segítséget nyújtott volna.

Az egyik meghalt, másik éppen csak túlélte

A balesetben az egyik motoros a helyszínen életét vesztette, míg társa életveszélyes sérüléseket szenvedett – írják a rendőrség oldalán.

Később kapták el

A rendőrök a bejelentést követően adatot gyűjtöttek és azonosították az autó vezetőjét, akivel szemben elfogatóparancsot adtak ki.

Hároméves eltiltása volt

A sofőrt Debrecenben fogták el, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során az is kiderült, hogy a férfit a Püspökladányi Járásbíróság korábban három évre eltiltotta a járművezetéstől.

Átadták az ügyészségnek

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

A Soroksári úton sem élte túl a motoros

Tragikus baleset történt a 9. kerületi Soroksári úton. Egy taxi és egy Kawasaki motor ütközött össze egymással, a motort vezető fiatalember a fejével a járdaszegélynek csapódott. A helyszínen még sikerült újraéleszteni, de éjszaka, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Későn vette észre

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is írt, kedden késő délután tragikus baleset történt a 9. kerületi Soroksári úton a Kén utca magasságában. Egy Ford Focus kombi taxi haladt Pesterzsébet irányába a külső sávban, amikor a sofőr férfi a forgalmi helyzetre reagálva kisorolt jobbra, a buszsávba. Azt azonban későn vette észre, hogy ott egy Kawasaki motor közelít tempósan, de még a sebességhatáron belül. 

Járdaszegélynek csapódott

A taxi vezetője visszarántotta balra a kormányt, de már elkésett vele, a Kawasaki a Ford jobb elejének ütközött. Az ütközés hatására a motor felborult, a motort vezető fiatalember pedig lezuhant róla, és a bukósisakon látható benyomódás alapján a fejével a járdaszegélynek csapódott.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu