Egy tesvérpár is azon a motorcsónakon ült, amely szombaton éjszaka egy szállodahajóval ütközött Verőcénél. A 39 éves férfi holttestét vasárnap megtalálták, testvérét azonban még eltűntként kezelik. Egy 19 éves lány holttestét is megtalálták, őt a Megyeri hídik sodorta a Duna.

Nyolcan ültek a hajón

A motorcsónakon utazó nyolc fiatal az ütközés erejétől a vízbe zuhant. Az egyikük, egy olasz férfi, súlyos sérülésekkel ki tudott úszni a partra, egy autós segített neki mentőt hívni. Ő eddig az egyetlen túlélője a balesetnek. Két holttestet még vasárnap megtaláltak, öt embert pedig még most is keresnek.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Két gyermeke halt meg

„Két gyermekemet vesztettem el a hajóbalesetben”- ezt a motorcsónak vezetőjének édesanyja üzente. Hivatalosan lányát még eltűntként keresik, de a 39 éves fiáról, Adriánról azonban már biztosan tudja, hogy nem élte túl a balesetet – írja a Blikk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokan gyászolják Bogit

A 19 éves lány, akinek holttestét a Megyeri hídnál találták meg, az egyik erdészeti technikumban tanult, A Pest vármegyei, életvidám nőt mindenki szerette. A baleset előtt nem sokkal még vidáman csevegett egyik barátjával telefonon. „Én sem tudom elhinni, a történtek előtt fél órával még beszéltem vele telefonon” – mondta a Borsnak az áldozat egyik barátnője.

5 embert keresnek még

Forrás: MTi/Lakatos Péter

Nem azonosították

Boglárka holttestét szülei még nem azonosították. „A szülei még nem azonosították, így teljes bizonyosságunk még nincs” – ezt a lány egyik rokona mondta.

Ezzel a hajóval ütköztek

Forrás: MTI/Krizsán Zsolt

A vízen nem ismert tréfát

A kisgéphajón ülők barátok voltak. A motorcsónak tulajdonosa, Adrián évekkel korábban szerezte hajóvezetői engedélyét, egyik barátjának elmondása szerint a vízen nem ismert tréfát. „Nagyon komolyan vette a hajóvezetést, többször is nekifutott az engedély megszerzésének, így nem kockáztatta volna” – mondta a Blikknek Sándor. Aznap ő is hivatalos volt a buliba, ahonnan aztán a kis társaság elindult a Dunán, de egy családi rendezvény miatt végül mégsem ment el.

Mindenki találgat

„Többen közülük jó hajósok voltak, nem tudom elképzelni, hogy miért nem vették észre a szállodahajót. Lehet, hogy megpróbáltak átvágni előtte, de már nem sikerült… lehet, hogy ez soha nem fog már kiderülni…” A fiatalok Nagymarosról Dunakeszire hajóztak, indulás után szinte azonnal összeütköztek a szállodahajóval.

Elhagyta az országot

Alig huszonnégy órával a baleset után már is elhagyhatta az országot a balesetben érintett szállodahajó, az MS Heidelberg. A Schiffsradar oldala szerint vasárnap este valamivel 10 óra után indult ismételten útjára Komáromból, és mostanra már osztrák vizeken halad tovább, kapitányát azonban a magyar rendőrség őrizetbe vette.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter