A dunakeszi járőrök segélykérésre reagálva a helyszínen tetten érték azt a két férfit, akik zárfésűkkel felszerelkezve jártak lakásról lakásra.

Lakásról lakásra jártak

Egy Dunakeszi, Huszka Jenő utca társasház lakói hívták 2022. március 9-én kora délután a rendőröket, miután a lépcsőházban számukra idegen emberek tűntek fel, akik sorra kopogtattak a bejárati ajtókon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Össze-vissza válaszok

A járőrök az első és a második emeleti fordulóig lépcsőztek, amikor megláttak két férfit. Kiderült, nem ott laknak, a kérdésre pedig, hogy akkor mit keresnek az épületben össze-vissza válaszokat adtak.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezekkel jutottak be:

Ügyvédet akartak

Legbeszédesebb mondatukkal zárták le a diskurzust: csak ügyvéd jelenlétében hajlandóak további kérdésekre válaszolni, számolt be róla honlapján a rendőrség.

Elfogták őket

Erősítette a bűnös ott tartózkodásuk gyanúját, hogy ruhájuk speciális szerszámokkal – zárfésűk, csípőfogó – volt kitömve, de akadt még ott némi bankjegy és női gyűrű is. Elfogás, előállítás, elszámoltatás következett.

Egyikük sem tett vallomást

Utóbbi rövidnek bizonyult, ugyanis korábbi ígéretük ellenére egyikük sem tett vallomást – pedig védőjük jelen volt.

A zsákmány

A helyszínen kiderült még, az egyik első emeleti lakást „megcsinálták”, 130 ezer forintot és egy gyűrűt loptak el, miután szinte láthatatlanul, szaknyelven roncsolásmentesen bejutottak.

Ezt is ellopták:

Letaróztatták őket

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egyelőre egy rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 49 éves gyömrői, valamint a 22 éves maglódi férfi ellen, egyben vizsgálják, hogy további hasonló jellegű bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e. Az őrizetbe vett gyanúsítottakat a bíróság azóta letartóztatta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció