Sajnos minden napra jut egy halálos baleset. A budapesti agglomerációban a hétvégén három ember veszítette életét a síneken.

Most Ajakán kell helyszínelni

A Mávinform Facebook-posztjának beszámolója szerint a Zalaegerszegről a Déli pályaudvarra 15:49-kor elindult Göcsej InterCity (IC 953) Ajka állomáson elütött két embert, a helyszínelés miatt tovább nem közlekedik. Utasai a következő, Ajkáról 17:51-kor a Déli pályaudvarra továbbinduló Bakony InterCity vonattal (IC 903) utazhatnak. A helyszínelés ideje alatt az állomáson közlekedhetnek a vonatok, így a Székesfehérvár–Szombathely vonalon nem kell hosszabb menetidőre számítani az esti órákban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fekete hétvége

Mint korábban beszámoltunk róla, péntek este a Monorról 18:37-kor Budapest irányába közlekedő S50-es vonat elütött egy embert Vecsés-Kertekalja mególllóhelynél. A baleset idején egyaránt jól működött a fény-és félsorompó, mégis megtörtént a baj.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vizsgálat indulat

A monori rendőrkapitányság vizsgálta a történteket. A Tények információi szerint egy 41 éves nő volt az áldozat. Vissza akart szaladni egy ismerőséhez a síneken túlra, ám már nem ért át a vonat előtt.

A vészfék sem segít

Egy lámpánál várakozó autós látta a balesetet. Azt mondta, bár a mozdonyvezető vészfékezett, nem tudott már megállni. Odarohant segíteni, ám szörnyű látvány fogadta, a nő testét gyakorlatilag szétszakította a szerelvény.

Galgahévízen is tragédia történt

Szombaton este a Keleti pályaudvarról induló, Kassa felé tartó vonat ütött el egy embert Galgahézvíznél. A szerelvény 18:30-kor gördült ki a Keleti pályaudvarról, a baleset tehát sötétedés után történt. A helyszníelés idejéig csak egy vágányon közlekedtek a vonatok hatvani vonalon.

Utasok nélküli vonat is érintett volt

Vasárnap hajnalban Pilisvörösvár állomáson ütött el egy vonat egy embert. A szerelvényen nem voltak utasok. A szerencsétlenül járt személy a helyszínen életét vesztette.

Száz méter a féktávolság

A vonatok féktávolsága több száz méter, hívja fel a figyelmet honlapján a MÁV-Volán-csoport. Idén már több tucat vasúti átjárós baleset történt, és bár még nincs vége az évnek, már most többen vesztették életüket mint tavaly.

A KRESZ egyértelműen fogalmaz

A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. Az átjárón való áthaladás során figyelni kell a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseket. Amennyiben piros a fénysorompó jelzése, nem szabad átkelni. Csak akkor szabad elindulni a síneken keresztül, ha a sorompó karok teljesen felnyíltak, és ha van lámpa, annak fehéren kell villognia.

Mi van, ha nem működik a fénysorompó?

Amennyiben a fénysorompó nem működik, azaz sem piros, sem fehér lámpa nem villog, akkor az nem azt jelenti, hogy szabadon át lehet kelni a vasúti átjárón. Meg kell győződni arról, hogy nem tart vasúti jármű a sorompó irányába, és biztosan át lehet-e haladni a vasúti sín túloldalára. Amennyiben bármelyik irányból jön vonat, akkor még az átjáró előtt meg kell állni.

Előzni is tilos a síneken

A KRESZ kimondja, hogy vasúti átjáróknál és közvetlenül előttük tilos az előzés. Az elmúlt években több mozdonyvezető és vasutas kolléga vesztette életét vagy sérült meg, ezért a vasutasok arra kérik a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek oda a vasúti síneken történő átkeléskor, és csak szabályosan tegyék azt meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, MTI/Máthé Zoltán.)