Noha az elsőfokú verdikt szerint két évet kellett volna rács mögött töltenie a férfinak, a Szegedi Ítélőtábla enyhített büntetésén, így jogerősen is befejeződött az idei év egyik legkülönösebb bűnügye.

Harmadfokon lett jogerős ítélet

Jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki válásuk során eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, több száz millió forinttal megkárosítva őt – tájékoztatta a táblabíróság hétfőn az MTI-t. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvitték a főnyereményt

A házaspár 2016 novemberében telitalálatot ért el az ötös lottón. A csaknem 900 millió forintos, közös nyereményt a Szerencsejáték Zrt. az általuk megjelölt, nyolc bankszámlára utalta át, amelyek felett a férj rendelkezett. A házaspár a nyereményből 2017-ben közösen ingatlanokat, valamint gépjárműveket vásárolt. Időközben azonban házasságuk megromlott, ezért a feleség kezdeményezte a házastársi vagyonközösségük megosztását, illetve azt, hogy a férje adja ki neki a nyereményből fennmaradt, őt megillető részt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hazudott arról, mennyi pénz maradt

Egyeztetéseik során a férfi azt állította, a nyereményből már csupán 300 millió forint maradt, jóllehet a valóságban abból még 800 millió forintnál is több állt rendelkezésre.  Ennek alapján megszerkesztett házassági vagyonközösséget megszüntető szerződést mindkét fél aláírta.

Később jött rá a feleség

A megállapodásban a férj kötelezettséget vállalt arra, hogy átutalja a feleségének a nyereménymaradvány felét, 150 millió forintot, aki ennek teljesítése esetére lemondott minden követeléséről férjével szemben. A feleség a pénz átutalását követően szembesült azzal, hogy férje tévedésbe ejtette, és valójában csaknem 410 millió forint járt volna neki.

Ezért nem kell börtönbe mennie a férfinek

Az ítélőtábla Benedek Tibor vezette tanácsa az enyhítő körülmények jelentős túlsúlyára és arra tekintettel, hogy a büntetlen előéletű vádlott időközben egy megállapodásban kötelezettséget vállalt a volt feleség által igényelt összeg megfizetésére, úgy ítélte meg, hogy a büntetés célja próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett is elérhető.

Volt, aki a veszteséget akarta rablással visszaszerezni

Sok bűncselekményt követnek el, amelynek alapja valamilyen szerencsejáték. Noha nem mindenki olyan mázlista mint a szegedi férfi, hanem inkább csak szeretne. A fővárosban például valaki úgy döntött, úgy szerzi vissza a sorsjegyen elveszített tetemes összeget, hogy kirabolja a lottózót.

Több százezer forint volt a zsákmány

Mint megírtuk, az elkövető 2021 december 13-án lépett akcióba. 15 óra után ment be az üzletbe, ahol a bevételt követelte az eladónőtől, majd fellökte az asszonyt, és körülbelül 300 ezer forintot kimarkolva a kasszából elmenekült.

Feladta magát

A józsefvárosi nyomozók néhány hónap alatt azonosították a feltételezett elkövetőt. A 31. éves B. János értesült róla, hogy a rendőrök a nyomában vannak, ezért május 11-én feladta magát. Beismerő vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény előtti napokban összesen mintegy 300 ezer forintot vesztett kaparós sorsjegyeken.

Pomázon fegyverrel ment a rabló

Két évvel ezelőtt ugyancsak a lottózó, egészen pontosan azok bevétele csábította azt a férfit, aki pisztolyával követelte a bevétel. Mivel nem kapta meg, ezért továbbállt és egy ruhaboltban folytatta volna tovább pénzszerző akcióját.

Itt sem járt sikerrel

Kijelenthetjük, mindenképpen jobban járt volna, ha esetleg lottózik, mert akkor garantáltan nem viszi el a rendőrség. Az elfogás gyorsan következett, így nem sokkal a sikertelen rablási kísérletek után a nyomozók kérdéseit válaszolhatta meg a kihallgatáson. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, MTI/ Czeglédi Zsolt)