Rengetegen keresték azt Zórát, aki még vasárnap kóborolt el egy Győr melletti tanyáról. Végül légi felderítéssel sikerült rábukkanni a gyerekekre, akinek nem esett semmi baja.

A polgárőröktől kapja a díjat

Elismerésben és dicséretben részesíti az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke Mehringer Szabolcsot, az Écsi Polgárőr Egyesület tagját, aki november 14-én, hétfőn reggel siklóernyőjéből kutatva, megtalálta a tegnap eltűnt hatéves kislányt – derüli a szervezet hétfői közleményéből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Égre-földre keresték

Mint korábban beszámoltunk, a gyerek vasárnap délután tűnt el a Győr-Moson-Sopron megyei Pér közelében található tanyáról, vasárnap este és éjszaka is több mint 300-an keresték a rendőrség irányítása mellett. A leszálló köd miatt a kutatást ugyan egy időre fel kellett függeszteni, de hajnalban újra indult a keresés, amelyben a lakosság és a rendőrség munkatársai mellett, mintegy 100 polgárőr, valamint tűzoltók, mentőcsoportok, vadászok, és mezőőrök is részt vettek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A motoros siklóernyő segített

Mehringer Szabolcs motoros siklóernyőjével a levegőbe emelkedett, majd szinte azonnal megtalálta a kislány, s hozzávezette a mentőcsapatokat. Noha kissé átfázott az éjszaka, de épségben került elő. A polgárőrt – aki maga is kétgyermekes apuka – az OPSZ elnöke a napokban elismerésben részesíti.

Nem is tudta, hogy eltűnt

Sikerült utolérnünk a férfit, aki azt mondta portálunknak, hogy a kislány nem tudta, hogy eltűnt. „Úgy fogta fel az egészet, hogy elsétált egy tanyáról, azt sétált, sétált, majd álmos lett és valahol el kellett aludnia”. Egy bokros-fás részen szenderült álomba, reggel felkelt és még mindig nem tudta, hol van.

A siklóernyő segített felmelegíteni

„Bemutatkoztam, odamentem, mondtam, nyugodj meg, érted jöttem, nagyon sokan keresnek téged, anyukád, apukád nagyon izgul érted” – idézte fel, mit mondott neki. Ezt követően felmérte egészségügyi állapotát. Szerencsére nem esett baja, ugyanakkor fázott. A problémát azzal oldotta meg, hogy odaadta saját ruháját, emellett a siklóernyőbe csomagolta be. Én többet sírtam, mint ő, amikor megtaláltam – tette hozzá.

Máshogy nem ment volna

Nem sokkal később már megérkeztek a mentőalakulatok. Mehringer Szabolcs kitért arra is, hogy a motoros siklóernyősök sokkal jobb helyzetben vannak, mint egy drón. Annak ugyanis van egy látószöge, a képminőségen pedig vagy ki lehet venni egy dolgot vagy nem és messzire sem lehet vele ellátni. Azonban ha felemelkedik egy motoros siklóernyő, akkor azonnal két kilométerre tudnak kitekinteni, amivel szabad szemmel tudnak pásztázni, éppen ezért sokkal hatékonyabb ez a módszer.

Kívül volt a keresési határon

Emellett a szerencse is melléjük szegődött: amikor rábukkant a kislányra, akkor a keresési határvonalon kívül esett. Vagyis esélyük sem volt megtalálni, mivel kívül volt a kutatási körön. Ezt akkor tolták ki, amikor Szabolcs felszállt. „A kislány szerencséjére csak légi felderítéssel lehetett megtalálni” – összegzett.

Gyakran játszott a ház körül

T. Zóra egy 5 hektáros körbekerítetlen tanyáról tűnt el november 13-án vasárnap délután négy körül. Az eddigi információink szerint a kislány gyakran játszott egyedül a ház körül, s időnként kiabáltak egymásnak a szülőkkel. Fél négykor még válaszolt a kérdésre, négykor viszont már nem kiabált vissza – írta a kisalföld.hu.

Az anya is köszönetet mondott

„Megtalálta egy siklóernyős Mehringer Szabolcs, akinek szívből hálásak vagyunk! Köszönet MINDENKINEK, aki eljött és velünk együtt kereste Zórát Nagyok vagytok!!!” – írta a kislány édesanyja Facebook oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pillanatkép az éjszaki kutatásról

(Kiemelt képünkön T. Zóra látható, forrás: Facebook. )