A Tesla nagy sebességgel haladt az úton éjszaka. Vélhetően önvezető módra volt kapcsolva a 30 millió forintos luxusautó. Nem vette be a kanyart, letért az útról, egy fának csapódott, majd lángba borult. Az amerikai hatóságok szerint a vezetőülésben nem ült senki.

Önvezető módban lehetett az autó

Meghalt két férfi, amikor egy vélhetően önvezető módra kapcsolt Tesla fának csapódott az egyesült államokbeli Houston északi részén – írja a Reuters. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fának csapódott

A 2019-es Tesla Model S éjszaka nagy sebességgel haladt az úton, amikor nem vett be egy kanyart, letért az útról, egy fának csapódott, majd lángba borult.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Senki sem volt a vezetőülésben

A tűz eloltása után két utast találtak a járműben, egyikük az első utasülésen, míg a másik a Tesla hátsó ülésén ült.

Önmagát vezethette az autó

“A vezetőülésben nem ült senki” – mondta Texas állam Harris megyei rendőrőrsének őrmestere. Cinthya Umanzor szerint a két áldozat 1962-ben és 1951-ben született.

Várják a gyártó, a Tesla reakcióját

A Tesla és a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére. A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az első utasoldali légzsák kioldott-e.

Rohamléptekben zajló fejlesztés

Rohamléptekkel halad előre a Tesla az önvezető autók fejlesztésében, a 2019-től készült autóikban már ott van az a hardver, amivel lehetséges lesz az önvezetés, így minden az új szoftvereken fog múlni – írja az Autónavigátor.hu.

A balesetekért a Tesla a felelős

A Tesla elnök-tulajdonosa, Elon Musk gyakorlatilag már két éve arról beszélt, hogy egyszer hardveres beavatkozás nélkül valódi önvezető autójuk lesz. A jogi részletek még kidolgozás alatt állnak, ám a legfontosabb kérdésre, hogy ki lesz a felelős balesetkor, Elon Musk annyit válaszolt, hogy a Tesla. Meglátjuk, hogy ez után a baleset után milyen közleményt fog majd kiadni a gyár.

A Tesla

A Tesla elektromos meghajtású autók gyártására az amerikai Szilícium-völgyben, startup vállalatként alapított innovatív autóipari vállalkozás. A kezdeti nehézségeken túllépve az önvezető és elektromos meghajtású autók fejlesztésének és gyártásának piacvezetőjévé vált. Központja a Szilícium-völgyben, Palo Altóban található. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így néz ki önvezető módban az autózás

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel a balesetet szenvedett Tesláról – Forrás: Youtube