Noha nem nagyon ismerték a helyiek, ennek ellenére az egész falu megrendült a péntek éjszakai tragédia miatt. Úgy hallották, nehéz múltja volt, de a szakmáját jól végezte.

Egy panasz sem lehetett rá

„Feri nem volt túl beszédes, nem is mutatkozott sűrűn, kevesen ismerték, ellenben, akárkivel találkozott, azzal mindig nagyon kedves és barátságos volt, egy rossz szavunk sem lehetett rá” – mondta el a Borsnak egy alsóörsi lakos, milyennek ismerte meg a péntek éjszakai tűz áldozatát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sok épület leégett

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, a lángok egy alsóörsi kempingben csaptak fel péntek éjszaka. Lakókocsik, garázsok, bódék, sőt egy kisbolt is leégett a Pelso Camping szomszédságában. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megpróbálta megállítani a pusztulást

Az egyik épületből több gázpalackot is kihoztak, de mindet nem tudták kihozni. Négy palack felrobbant. Egy ember pedig meghalt. Az áldozat az egyik lakókocsiban élt, és az egyik lángra kapott vendéglátóhelyen dolgozott szakácsként. Ferenc poroltóval próbálta felvenni a harcot a lángokkal, de sajnos nem járt sikerrel. Abba az étterembe ment be tüzet oltani, amelyben dolgozott. A férfi elszenesedett holttestére térdelő helyzetben találtak rá a tűzoltók, akik akkor még a nemét sem tudták megállapítani.

Nagyon jó embert ismertek meg

„Ferenc kedvesen elmondta, hogy egy darabig itt dolgozik, de sokat nem beszélgettem vele” – mondta az illető, majd egy másikuk hozzátette, ő is mindig udvariasnak látta a szakácsot. „Úgy hallottuk, hogy nehéz múltja volt, de ahogy hallottuk, a szakmáját jól végezte. Nagyon sajnáljuk őt, mert tényleg egy jó embert ismertünk meg benne” – tette hozzá.

Lehet, nem ő az egydüli áldozat?

„Azt hallottuk, hogy térdelő helyzetben találták meg. Nagyon szomorú vagyok, hogy egy embernek így kellett elmennie, főleg, hogy ő csak segíteni akart. Valójában egy hős volt” – nyomatékosította ugyancsak egy helybéli. Ám könnyen megeshet, hogy két áldozata van a pusztító tűznek.

A helyiek valamit sejtenek

Egy másik elszenesedett holttestet is találtak aznap, egyelőre azonban nem tudják, kié lehet ugyanis még azonosítani sem tudták. Azonban a helyiek szerint Ferenc lakótársa lehet a szerencsétlen sorsú áldozat, akivel együtt éltek a lakókocsijukban.

Télen is ott élt

„Fecó nyáron itt volt szakács, de megengedték, hogy maradjon télen is. Egy-egy lakókocsiban éltek egymás mellett Ádámmal, ilyenkor a holt szezonban az étterem zárva volt, így ők a tulajdonosnak segédkeztek mindenben. Egyikük sem helyi volt, nehéz anyagi körülmények között éltek” – mondta a Blikknek a kempinggel szemben lakó férfi.

Meg tudta menteni autóját

Borisz Andrásnak egyébként nagy mázlija volt, még az utolsó pillanatban el tudott állni kocsijával a lángoló szupermarket mellől. Azonkívül, hogy a füle egy kicsit megpörkölődött, épségben megúszta.

Így történtek a tragikus pillanatok

„Ádám elmondása szerint füstöt éreztek bentről, ezért Fecó berohant a poroltóval, de már nem jött ki többé. Egy másik verzió szerint az egyikük lakókocsijától indult a tűz, de ezt majd a vizsgálat tisztázza” – tette hozzá a férfi.

Különösen megrendítő

„Óriási szél volt, ami miatt nagyon aggódtunk, hogy tovább terjednek a lángok. Sokan élnek az ABC közvetlen közelében. Húsz éve vagyok polgármester, minden lakástűznél ott voltam, mindegyik szomorú volt, de így, hogy halálos áldozatot is követelt a tragédia, különösen megrendítő” – mondta szomorúan Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, aki a helyszínen volt az oltás idején.

Kiemelt kép: oltják a tűzet Alsóörsön – Forrás: Forrás: Balatonfüredi önkormányzati Tűzoltóság