Végre beköszöntött a jó idő, és kezdetét vehetik a nyári bulik. Habár a nagy tömegeket vonzó koncertek és fesztiválok az önfeledt szórakozásról szólnak, azonban az ördög sosem alszik, ezért a biztonságunkra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Hogyan készüljünk fel profin a nyári rendezvényekre, hogy azok ne járjanak kellemetlen élményekkel? Alábbi cikkünkben pontosan ebben nyújtunk segítséget!

1. Tartsuk minden értékünket biztonságos helyen!

A legjobb döntés, ha csupán a legszükségesebb dolgokat visszük magunkkal. A telefonunkat és a pénztárcánkat, illetve az egyéb értékeinket pedig tartsuk egy stílusos crossbody táskában, hogy a fesztiválokon próbálkozó zsebtolvajok soha ne járjanak sikerrel. A zsebünkben tehát a zsebkendőkön és egy kis aprópénzen kívül semmit nem érdemes tartani, a táskánkra pedig folyamatosan ügyeljünk, és ne a hátunkon viseljük.

Ha használjuk a bankkártyánkat vagy készpénzzel fizetünk, akkor a vásárlás után azonnal tegyük vissza a táskánkba a pénztárcánkat. Egyetlen percre se tegyük a pultra az értékeinket, hiszen a nagy tömegben pillanatok alatt meglophatnak minket, és mire észleljük a bajt, a tolvajok már rég messze járnak. Amire pedig nincs szükségünk, azt hagyjuk otthon vagy a szálláshelyünkön.

A rendezvénybiztosítás tehát bizonyos szinten rajtunk is múlik, ezért mindent meg kell tennünk a problémák megelőzése érdekében.

2. Figyeljünk a mértékre!

Habár alkoholfogyasztás nélkül is lehet élvezni a partikat, de ha mégsem szeretnénk lemondani néhány pohár italról, akkor is tartsuk szem előtt a mértékletességet. A rendezvényeken kialakult konfliktusok többségében nagyrészt az alkohol is fontos szerepet játszik, nem beszélve arról, hogy a tolvajok gyakran kifejezetten az illuminált állapotban lévő szórakozókat veszik célba.

Ne csak magunkra, hanem az ismerőseinkre is figyeljünk ezen a téren. Ha szükségét érezzük, akkor kérdezzük meg, hogy megvan-e mindenük, illetve ellenőrizzük, hogy a pénztárcájukat vagy a telefonjukat nem-e hagyták ott véletlenül a következő kör rendelésénél. Legyünk felelősségteljesek és éberek a buli kezdetétől egészen a végéig.

3. Ne hagyjuk egymást elveszni!

Az óriási bulik közepette a pillanat hevében könnyedén megfeledkezhetünk a másikról, ezért legalább 1-2 percenként nézzük meg, hogy valóban mellettünk vannak-e azok, akikkel érkeztünk. Ugyanis ha valaki elszakad a társaságunktól, az illetőt a gyakran fülsüketítő hangerő miatt szinte biztosan nem fogjuk elérni. Ha pedig személyesen próbálunk rátalálni, az olyan, mintha tűt keresnénk a szénakazalban.

Jó döntés lehet, ha előre megbeszéljük, hogy ilyen esetben mindenki figyelje a telefonját, és küldjünk azonnal szöveges üzenetet az eltűnt félnek. Ha pedig valaki koncert közben elmenne egy italért, akkor kísérjük el, a társaság többi tagjával pedig beszéljünk meg egy kevésbé forgalmas találkozóhelyet, ahonnan közösen térhetünk vissza a közönség soraiba.

4. Maradjunk távol a konfliktusoktól!

Amennyire csak lehet, kerüljük a zűrös alakokat és a velük történő konfrontálódást is. Ha valaki agresszíven lépne fel velünk szemben, és egyértelműen balhét szeretne kirobbantani, akkor határozottan lépjünk arrébb. Semmiképp ne hagyjuk, hogy provokáljanak minket, hiszen sokan csak arra várnak, hogy mi tegyük meg az első “lépést”.

5. Baj esetén szóljunk a biztonsági őröknek!

A rendezvénybiztosításért felelős biztonsági szakemberek folyamatosan figyelik a szórakozókat, elsődleges céljuk pedig a konfliktusok megelőzése. Azonban a baj még a legnagyobb figyelem ellenére is bármikor megtörténhet, ekkor pedig a legjobb választás az őröket segítségül hívni. Legyen szó konfliktusról vagy rosszullétről, forduljunk azonnal a legközelebbi őrökhöz.

A fenti 5 tipp segítségével nagymértékben növelhetjük a biztonságunkat, és a nyári bulikat mindig elégedetten és boldogan zárhatjuk. Legyünk végig éberek, és tartsuk észben, hogy bizony vannak, akik közel sem a szórakozás miatt érkeztek a rendezvény helyszínére. Járjunk végig nyitott szemmel, de persze nem kell túlaggódni a dolgokat, csupán tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket értékeink és testi épségünk védelme érdekében is.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az exvol.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.