Tettlegességig fajult két család nézeteltérése Békésen, a történtek miatt a rendőrök két férfit és egy nőt vettek őrizetbe csütörtökön délelőtt.

Két család

A rendőrség szerint két család konfliktusa miatt intézkedtek csütörtök délelőtt Békésen, a Vadvirág utcában. Az egyik családból két férfi és egy nő megjelent haragosaik házánál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Volt náluk minden

Kerti szerszámok voltak náluk, azokkal fenyegetőztek, majd a szóváltás tettlegességig fajult, és egyikük egy gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le. A lövések nem találtak el senkit, a szerszámok okoztak  sérülést a másik család két tagjának.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felfegyverkezve

Az ügyben a Békési Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt rendelt el nyomozást, a rendőrök vizsgálják, hogy kinek milyen szerepe volt a történtekben.

Május végén írtunk hasonlóról

Öt ember megsérült abban a tömegverekedésbenm amely Nyírbátorban tört ki május 29-én. Egy embert súlyos, életveszélyes fejsérüléssel vittek a nyíregyházi kórházba – írta a Frissmédia, amely tucatnyi fotót közölt a helyszínről.

Három éve is

A sértett család egyik tagját szinte napra pontosan három éve verték agyon a szomszéd utcában egy ballagási bulit követően. Bár a támadók nem a mostaniak, de az elkövetési módszer szinte ugyanaz – ad hátteret a helyi újság.

Négyen voltak a támadók

A mostani esetből egyelőre annyi látszik, hogy a támadók négyen voltak, ellenük garázdaság és emberölési kísérlet miatt nyomozhatnak majd.

Egy héttel korábban

Kerepesen a Gyár utcában hallott lövésekről szóló bejelentést követően május 21-én este a környék rendőri egységei szinte egyszerre tapostak a gázba. Kiérkezésükkor kb. 100 ember feszült egymásnak a helyszínen, mint kiderült, két család tagjai között fajult a vita dulakodássá, majd előkerültek a fegyverek.

Elfogták a fegyvereseket

Ahogy akkor a Kékvillogó.hu-n is beszámoltunk, a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei május 22-én éjfélkor elfogták az addig a házban bujkálókat. Az 50 éves, kerepesi apát és 23 éves fiát előállították, ahogyan azt a 41 éves bagi férfit is, akit először orvosi ellátásban kellett részesíteni, mert 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett a mellkasán és a nyakán. A helyszíni szemle közben két fegyvert lefoglaltak, majd fegyverszakértői vizsgálatra továbbítottak. Az elsődleges vélemény szerint gáz- és riasztófegyverek.

Súlyos bűncselekmény

Megkéseltek egy férfit ma délután Karcag belterületén megkéseltek. A rendőrök két férfit állítottak elő. Emberölés kísérlet bűntett elkövetése miatt folytatnak eljárást.

Fotónk illusztráció.