Egyelőre nem találták meg azt a fiatalembert, aki a Papszigettel szemben, a Holt-Duna-szakaszon merült el a hét elején. Az Erdélyből érkezett férfit kétségbeesve keresi a családja, a nővére szívszaggató üzeneteket írt a kutatást végző, szentendrei székhelyű szolgálat közösségi oldalára.

Eltűnt egy férfi

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy a Papszigettel szemben, a Holt-Duna-szakaszon elmerült a vízben egy fiatalember. A keresésbe bekapcsolódott a szentendrei hivatásos tűzoltók mellett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajója és búvárszolgálata, valamint a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Órákon át keresték

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is riasztotta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapatát. Az eltűnt férfit hosszú órákon át kutatták. Ennek azonban nem lett eredménye.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Összefogás a vízben

 „A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is riasztotta szolgálatunkat a helyszínre, ahol a hivatásos és önkéntes tűzoltókkal, mentőkkel, a vízirendészettel, a katasztrófavédelem búvárszolgálatával és a tűzoltóhajóval közösen órákon keresztül kerestük az eltűnt személyt” – írta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. 

Nem került elő

A kutatás párhuzamosan zajlott a vízfelszínen szonárberendezésekkel, valamint víz alatt búvártechnikával, de sajnos az eltűnt személyt nem találták meg a helyszínen dolgozó egységek – tették hozzá.

Szívszaggató üzenet

A férfi testvére szívszaggató üzenetet írta a mentőszolgálat posztja alá: a családanya azért könyörgött, hogy mentsék meg az öccsét. „Kérem szépen, keressék meg az én drága testvérem. Kérem, tegyenek meg mindent, hogy előkerüljön” – írta a kutató-mentőknek a férfi nővére.

Mindent megtettek

„A parton vagy valahol nem sodorta el a víz, nem találták meg? Nézzenek meg minden partot, ahol víz kisodorhatta, kérem nagyon szépen, hozzák nekem haza” – könyörgött. A kutató mentők biztosították az asszonyt arról: mindent megtesznek, hogy a férfit megtalálják. 

Csobbanni akart egyet

A férfi Erdélyből érkezett a családjával Pest vármegyébe, aznap pedig csobbanni akart egyet a Dunában. Elmerülése után egy közel 6 méteres faággal még próbálták megmenteni, a férfi azonban elmerült. 

Nagyon erős a sodrás

„Nagyon erős arra felé a sodrás, szóval még egy nagyon jó és gyakorlott, jó fizikumú úszónak is kihívás lenne. Már messziről hallották a szirénákat, hallottuk, hogy megy a vízirendőrség meg keresőhajók, ekkor már tudtuk, hogy nagy a baj – mondta a Metropolnak egy helyi lakó. 

Veszélyes hely!

„Rengeteget fürödtünk mi is ott a Dunában Szentendrénél tizenéves korunkban és még nagyon sokan mások. Felnőtt fejjel visszagondolva, butaság volt, simán belefulladhattunk volna bármikor. De fiatalon másképp gondolkozik az ember és én nagyon sajnálom, aki most eltűnt” – olvashattuk az egyik hozzászólást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a kutatás pillanatai. Fotó: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat