Tavaly májusban majdnem végzetessé vált egy gyermekbántalmazás: az ötéves kisfiúnak annyi volt a bűne, hogy éhes lett és haza akart menni a játszótérről. Nevelőapja arcon ütötte, olyan erővel, hogy a védekezésre képtelen gyermek feje nekivágódott a vasból készült kapaszkodónak. A kisfiú azonnal elájult.

Brutálisan bántalmazta nevelt fiát

A férfi és a nő együtt nevelték Nagykállón a nő előző házasságából származó gyerekét. A férfi brutális kegyetlenséggel bánt a gyerekkel, folyamatosan ütötte és verte, sokszor vesszővel és szíjjal is bántalmazta, sőt, sokszor össze is harapdálta a kicsit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Az anyja megverte a játszótéren

Tavaly nyáron azonban, mikor játszótérre vitték a gyereket, mind a két szülő kegyetlenül nekiesett. A kicsi ugyanis pár perccel a megérkezés után úgy döntött, hogy hazamenne, ezért először az anyja pofozta fel, de olyan erősséggel, hogy a gyerek beesett a játszótéri csúszda alá.

Elvesztette eszméletét

Ezután a gyerek mostohaapja ment oda a síró 5 éves kisfiúhoz, és úgy megütötte, hogy a gyerek egy  vascsőbe verte be a fejét, amitől elvesztette az eszméletét is. 

Súlyos sérüléseket szenvedett a gyerek

A páros ettől aztán megijedt, a férfi pedig az ájult gyerekkel egyenesen hazarohant, és otthonról felhívta a mentőket. Kiderült, hogy a kicsi súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett, a szülőket ezért most kiskorú veszélyeztetésével vádolják.

Előkészítő ülést tartottak

Hétfőn előkészítő ülést tartott a Nyíregyházi Törvényszék az ügyben. Ha elismerték volna tettüket a szülők, az elsőrendű vádlott, a nevelőapa 5, míg a kisfiú édesanyja 3 év börtönt kaphatott volna. A nevelőapa először részlegesen tagadta a bűncselekményt, majd miután egyeztetett ügyvédjével, a vádirattal egyezően ismerte be tettét.

Mindketten visszaesők

Élettársa azonban nem ismerte be a bántalmazást, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. A férfi  visszaeső, és már az anya is el volt ítélve kiskorú veszélyeztetése miatt. A most hatéves kisfiút a nagykállói kormányhivatal azonnal kiemelte a családból, gyógyulását követően nevelőszülőknél helyezték el – írja a frissmedia.hu.

A férfi azt mondta, ott sem volt

Az előkészítő ülésen a férfi ezt mondta, hogy ő nem bántotta a gyereket, sőt ott sem volt. Állítólag dolgozott, bár ezt senki nem tudta megerősíteni a nyomozás során. A gyermek édesanyja hasonlóan védekezik, de jelenleg az ő állítását sem tudja senki alátámasztani.

Februárban folytatódik a tárgyalás

Az ügy tárgyalása februárba folytatódik, amikor is a vádlottakat hallgatja meg a bíróság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Itt történt az eset

Kiemelt kép: illusztráció