Szörnyű dolog történt a hétvégén a Pest megyei Gyömrőn. Két kutya ugyanis rátámadt egy pórázon sétáló foxira, amit aztán annyira megsebesítettek, hogy a kiskutyát végül el kellett altatni.

Kiszabadultak a kutyák

A vérszomjas ebek egy Lengyel utcai ház udvaráról szöktek ki, ezt követően támadtak rá a 16 éves, pórázon sétáló foxira, Hannuskára. A kutyust a gazdája, egy 70 éves néni sétáltatta, aki tehetetlen volt, nem tudta megvédeni kedvencét a borasztó támadástól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

El kellett altatni

A foxi az eset során annyira súlyosan megsérült, hogy végül el kellett altatni, a történtek pedig érthető okoknál fogva közfelháborodást váltottak ki az utcában.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt a gazdi

„…És megtörtént amit soha nem hittünk, hogy megtörténhet. A szívem ma összetört… Azért, hogy ilyen erőszakos halált halt, és hogy anyukámnak ezt végig kellett néznie. Annyira felfoghatatlan és igazságtalan, hogy azért veszítettük el őt, mert valaki hanyag felelőtlen módon tart agresszív kutyákat” – írta a közösségi oldalon Kárászi Tímea, a tragikus sorsú eb másik gazdája.

Szörnyű veszteség

„Ma a mi drága foxink az életével fizetett. Tudtuk, hogy öreg volt már. Boldog élete volt. Kiegyensúlyozott, nyugodt kiskutya… Ha elalszik, szomorúan, de elfogadjuk. De ilyen módon elveszíteni kimondhatatlan fájdalom. Hannuska te voltál számunkra a legszuperebb kutyus a világon. Minden percét köszönjük az életednek. Sokunkat tettél boldoggá, hogy éltél. Jó utazást!” – írta elkeseredetten a gazdi.

Feljelentést tettek

Az AcNews amúgy úgy tudja, hogy a kiszabadult kutyákat a gazdája elvitte Gyömrőről, Hannuska gazdái pedig feljelentést tettek a rendőrségen. A portál úgy tudja, nem ez volt az első eset, hogy ez az ebek agresszív magatartást tanúsítottak.

Ezt mondja a polgármester

A város polgármestere, Gyenes Levente is elismerte, több kutyatámadás is történt az elmúlt napokban Gyömrőn. Az áldozatok minden esetben négylábúak. Sajnálatos módon volt olyan kistestű kutyus is, akit a gazdi szeme láttára tépett szét egy nagyobb állat.

Felkorbácsolt kedélyek

„Igyekszem csillapítani a felkorbácsolt kedélyeket, miközben a hivatal szabálysértési irodáját még hatékonyabb fellépésekre szólítottam fel” – magyarázta a város első embere.

Bírság

A friss, hétvégi tragédia kapcsán egyébként a gyömrői önkormányzat 700 ezer forint bírság megfizetésére, valamint a kerítés javítására kötelezte az állattartót, ahonnan a vérszomjas kutyák kiszabadultak. Az állattartó elutasította a határozat átvételét, így a bírságot a NAV hajtja majd be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels