Ahogy azt tegnap az elsők között itt a Kékfényen megírtuk óriási vihar csapott le Zala és Somogy megye egyes részeire. Településeket, utakat öntött el a víz, átszakadt egy halastó gátja. Vasárnap sem jobb a helyzet, több helyen csak forralás után iható a víz! Mutatjuk a friss fotókat.

Durva fotók készültek Zalaszentjakabnál és Galamboknál. Akkor a eső volt, hogy a víz alámosta a vasúti síneket, sőt a Zala megyei Galamboknál egy halastó gátja is átszakadt.

Közben vasárnap a 68-as főút több szakaszát lezárta a rendőrség vasárnap a heves esőzések okozta károk miatt – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Alámosott vasúti sín Zalaszentjakabnál

A 68-as út nagyatádi elkerülő szakaszán található hídon a megáradt Rinya-patak miatt csak gyalogosok és kerékpárosok közlekedhetnek, gépjárművekkel kerülni a 6807-es úton Babócsa felé, vagy a 61-es főúton Csokonyavisonta felé lehet.

A vihar miatt kiöntött a Zala megyei Galamboknál a halastó és elárasztotta a sár a kerteket

A 68-as főút 38-as kilométerénél – szintén a nagyatádi elkerülő úton – az útburkolat beszakadt, ott teljes útlezárás van érvényben.

Ugyancsak nem lehet közlekedni a 68-as úton Böhönye és Segesd között egy leszakadt híd miatt. A rendőrök a forgalmat a környező utakra terelik.

Így néz ki az átszakadt a Galamboki halastó gátja

A rendőrség szombaton vízátfolyások miatt a 60-as kilométertől a Tapsonyi elágazásig, valamint az 51-es kilométerszelvénytől Segesdig zárta le a 68-as utat.

Csak forralás után iható a vezetékes víz Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon. Ezeken a Somogy megyei településeken átmeneti vízhiány várható vasárnap délutántól – közölte a szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vasárnap.

Nézd meg a tegnap este készült fotókat is! Klikk az alábbi képre!

Fotók: MTI/Varga György