Munkásembernek adják ki magukat csalók Budán, azért, hogy bejuthassanak az ingatlanokba és kifosszák a tulajokat.

Megemelkedett a csalók száma

Az eset kapcsán a Metropol azt írja, az utóbbi időben megemelkedett azoknak a csalóknak a száma Budán, akik munkásembernek adják ki magukat, és így csalnak ki pénzt a gyanútlan áldozataikból.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt történt a 2. kerületben

A napokban az egy 2. kerületi lakos számolt be róla egy  Facebook-csoportjában, hogy a családi házuk kapuján csöngetett be két csaló, akik hamis indokokkal akartak bejutni a házba.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azt mondták a tetőt jöttek megjavítani

„becsöngetett két ember, mindketten sárga láthatósági mellényt, sárga munkavédelmi sisakot, szandált és egyszerű ruházatot viselve. Az egyikük kezében egyetlen csavarhúzó volt. Lementem az udvarra beszélni velük, de csupán az egyikük beszélt tört magyarsággal. Azt mondta, hogy ők a „mesteremberek” és jöttek megjavítani a tetőt, egyetlen csavarhúzóval, szandálban. Mivel ez egy családi ház, így tudtam, hogy nálunk nem folyik semmiféle előre egyeztetett munkálat, úgyhogy tudtukra adtam, hogy ilyen szolgáltatást nem kívánok igénybe venni és nem fogom őket beengedni” – árulta el bejegyzésében Lilla, aki további megrázó részleteket is elmesélt a helyzetről:

Nem engedte be őket

„Az urak továbbra is kötötték az ebet a karóhoz, hogy engedjem be őket és olyan gyanús kérdéseik voltak, mint: Férje itthon van? Ön a tulajdonos? Ezen felül nagyon próbáltak meggyőzni, hogy igenis lóg a pala és hogy életveszélyes a tető, engedjem meg nekik, hogy megcsinálják. Rövidre zártam a beszélgetést és elhajtottam őket, így utána tovább is álltak más házakba is becsöngetni. A Branyiszkó utca felől érkeztek gyalog, mindegyik háznál megálltak, becsöngettek többször is, végig pásztázták a házakat és az utcát. A bejelentés megtörtént a 2. kerületi Rendőrkapitányságra” – írta a posztoló, akihez megpróbáltak bejutni a „szakemberek”.

Óbudán nyugdíjasokra utaztak

Óbudán tavaly szeptemberben már a hivatalos szakemberekkel szemben is bizalmatlanok voltak a lakosok, ugyanis korábban csalók próbálták őket átverni. Az elmúlt időszakban nem ez volt az első átverés a kerületben, korábban ugyanis vízvezeték-szerelőként 50 ezer forinttal rövidítettek meg egy nyugdíjas hölgyet. Továbbá szintén a 2. kerületben, a Szőlő utcában mesteremberként kért előleget egy hamis szaki egy nyugdíjas hölgytől, majd lelépett a pénzzel januárban.

Szélhámoskodnak a tűzifával

A csalók idén az 1. kerületben is felbukkantak, a Fővárosi Csatornázás Művek dolgozóinak adták ki magukat. Egy vendéglátóhely dolgozóitól akartak pénzt elkérni dugulás elhárításért, ugyanis azt állították, hogy a kamerájukon látták, hogy probléma van a hely csatornájában. Folyóméterenként 4250 forintot akartak elkérni, azonban miután igazolványt nem tudtak mutatni, elküldték őket, írja a portál.

Így segít a rendőrség

A rendőrség a lapnak megerősítette, hogy több bejelentés is érkezett hozzájuk a kamu-szakemberekkel kapcsolatban, éppen ezért gyakorlati tippekkel igyekeznek ellátni a lakosságot, hogy ne váljanak csalók áldozatává.

Jó tanácsok

„A rendőrség javasolja, hogy amennyiben szolgáltatóhoz tartozó, vagy egyéb javításra érkező szakemberek lakásunkba akarnak bejutni, kérjék el tőlük a szolgáltató által részükre kiadott arcképes igazolványukat, vagy konzultáljanak a közös képviselővel, hogy valóban rendelt-e a ház ilyen munkát. Amennyiben ilyen munkát a ház, vagy mi magunk nem rendeltünk, akkor tegyünk bejelentést a rendőrségen és ne engedjünk be idegeneket a házba. A lakók ilyen esetben telefonon a szolgáltatót is felhívhatják és ellenőrizhetik, hogy a magukat szakembereknek kiadók valóban munkavégzésre érkeztek hozzánk.”  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: