A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét. Két nappal ezelőtt 3 gyerek ment a vízbe a kompkikötőnél, ketten ki tudtak jönni, a 16 éves Viktóriát pedig elsodorta a Duna. Azóta búvárok keresték a kislányt, akinek családjával a háború elől menekült Magyarországra.

Megtalálták a holttestet

2022. július 1-jén 10 óra körül a Duna fővárosi szakaszán, az Újpesti vasúti híd közelben találták meg annak a lánynak a holttestét, aki június 29-én Visegrádnál tűnt el a vízben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kajakozók jelezték a rendőröknek

Kajakozók jelentették be a rendőrségen, hogy egy holttestet találtak, a Budapesti Rendőr-főkapitányág Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai ezután érkeztek a helyszínre – írja a BudaPestkörnyeke.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eljárás folyik

Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat.

A Dunába mentek fürdeni

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szerdán eltűnt a Dunába egy 16 éves lány Visegrádnál. 7 éves húgával és a szomszédban élő 14 éves kisfiúval mentek fürdeni. Egy üzemi területen, fürdeni tilos szakaszon mentek be a vízbe.

A kompkikötő mellett fürödtek

A folyó ezen a szakaszon különösen veszélyes. A mentésvezető szerint kompkikötő mellett sok az örvény van.  A dunai vízirendőrök és a katasztrófavédelem búvárai hajókkal, helikopterrel és szonárral kezdtek az eltűnt lány keresésébe, de még nem találták meg.

A szülők tudta nélkül mentek a Dunához

„Semmit nem tudtunk arról, hogy a gyerekek a partra indulnak. Csak annyit mondtak, hogy sétálni, csavarogni mennek egy kicsit. Nagyon jóban vannak egymással, minden nap ezt szokták csinálni. Azt hittük, most is csak a focipályára, vagy a boltba mentek. Óránként mindig felhívom a fiamat, hogy merre járnak, ekkor mondta telefonon a rossz hírt” – mondta a baleset után a 14 éves fiú édesanyja.  

Elsodorta a víz

„Elmondása szerint derékig mentek be a Dunába, az erős sodrás miatt pedig ki akartak jönni, de hirtelen minden elsötétült. A talpával még érezte a talajt, így sikerült elrugaszkodnia. Kapálózott, a kislány pedig belekapaszkodott, így kivitte” – mondta a kisfiú  édesanyja.

Nem tudtak úszni

A 14 éves fiú a kislány nővérét már hiába kereste. Amint kijött a vízből, már hívta is a segélyhívót. Az asszony szerint ez volt az első alkalom, hogy bemerészkedtek a vízbe. A gyerekek úszni sem tudtak biztonsággal.

Nem tudtak jól úszni

“Korábban sosem merészkedtek be a vízbe, ez volt az első alkalom. Ráadásul még úszni sem tudtak biztonsággal. A fiam lelkileg nagyon összetört, sírva aludt el éjszaka fél háromkor” – mesélte a Blikknek a megtört nő.

A háború elől menekültek

A gyerekek szülei azonnal a helyszínre siettek, az elmerült tinédzsert megtalálni azonban már nem tudták. Az érintett család Kárpátaljáról származik és néhány hónapja, a háború elől jöttek Magyarországra. A szülők az egyik helyi szállodában dolgoznak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

„Amíg nem találják meg holtan, van helye az imának!” – a Tisza-tó egyik szabadstrandján tűnt el a vízben egy 20 éves rendőr, kollégái imaláncot indítottak

Kiemelt kép: illusztráció