A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai összesen tíz embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A Tapolcai Rendőrkapitányság egy 46 éves sümegi, egy 26 éves gyepükajáni, egy 28 és egy 37 éves csabrendeki lakos ellen kábítószer-kereskedelem bűntett, további hat személy ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A nyomozás adatai alapján a négy Sümeg környéki férfi 2019 novemberétől több alkalommal marihuánát és más szintetikus anyagokat értékesített otthonában, illetve a vásárlókkal előre megbeszélt helyen. A tapolcai rendőrök és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya 2020. július 27-én összehangolt akció keretében fogták el az elkövetőket.

A feltételezett kábítószer-kereskedőknél és vevőiknél egyidőben tartottak házkutatásokat, melyek során zöld anyagmaradványokat, tasakokba csomagolt fehér porokat, amfetamint tartalmazó tablettákat, a fogyasztáshoz használt eszközöket, a kereskedelemre utalóan pedig mobiltelefonokat, illetve készpénzt foglaltak le.

A terjesztők közül a 28, a 26 és a 37 éves férfit a nyomozók őrizetbe vették, utóbbi kettő letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.  

 A 28 éves csabrendeki terjesztő házában a rendőrök továbbá egy engedély nélküli lőfegyvert is találtak, ezért ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is indult büntetőeljárás – írja a Police.

Kiemelt kép: Police