Vádat emelt a Baranya Vármegyei Főügyészség azzal a pécsi gimnazistával szemben, aki a kollégium vécéjében megszülte, majd meggyilkolta újszülött csecsemőjét. A lány azzal védekezett, hogy nem tudott a terhességéről.

Hívták a rendőrséget

Ahogyan arról január végén beszámoltunk, az egyik pécsi gimnázium kollégiumába riasztották a rendőrséget, miután kiderült, hogy egy tinédzser lány titokban szülte meg a gyermekét, aki meghalt. Az eddig ismert adatok szerint a gyermek élve született, és felmerült annak a gyanúja, hogy a fiatal lány végzett vele.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Erős görcsei voltak

Később kiderült, a 15 éves lány a kollégiumi szobájában feküdt, de olyan erős görcsei voltak, hogy nem tudott elaludni miatta. Az éjszaka során többször is kiment a mosdóba, azonban a görcsei nem szűntek meg. Később erősen vérezni kezdett, majd a hajnali órákban a vécécsészébe szülte koraszülött gyermekét, azt lehúzta és megpróbálta az újszülöttet lenyomni a vécékagylóban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudott a terhességéről?

A szülés miatt erősen vérző lány szólt a szobatársának, aki ezt követően értesítette az egyik nevelőt, aki kihívta a mentőket. A kiérkező mentősök azonban már csak a baba halálát tudták megállapítani. A lány azzal védekezett, hogy nem tudott arról, hogy terhes.

10 évet kaphat

Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség  szóvivője az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolt lány még nem volt 16 éves a cselekmény elkövetésekor, ezért maximum tíz év szabadságvesztés szabható ki vele szemben.

Javítóintézetbe küldenék

A szóvivő szerint az ügyészség javítóintézeti nevelés kiszabására tett indítványt. Ez egytől- négy évig terjedhet.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a pécsi Gandi Gimnázium, itt szült a lány