Javítóintézetbe küldené a bíróság azt a két nádudvari tinilányt, akik megszégyenítették és megverték egy társukat a játszótéren, két éve. A megaláztatásról videót készítettek. A vádlottak nem fogadták el az ítéletet, emiatt másodfokon folytatódik a per.

Döbbenetes felvételek

Mint ismert a  fiatalok a verést videóra is vették, ami aztán a közösségi oldalon kezdett el terjedni még 2019-ban. A felkavaró, döbbenetes felvételen jól látható, ahogy a tinilányt a társai véresre verik. A verést csak azután hagyták abba, amikor a lány percek óta sírva kérte őket, hogy fejezzék be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy másik videó is kikerült

Az esetet követően néhány nap múlva egy másik videó is napvilágot látott, amelyen a korábbi felvételen látható lány egy idősebb férfit rúg meg.

Brutális, kegyetlen képsorok, válogatott szidalmazások

A brutális képsorok mellett az elhangozottak és megdöbbenésre adtak okot, hiszen a válogatott szidalmazások és ütések közepette többek között a következőket üvöltötték a bántalmazott tinilánynak: “Mától kezdve az én kutyám leszel” és “Megfoglak szépen, és visszanyomlak anyádba!”

Ezt mondta akkor a rendőrség

A rendőrségi közleményben akkor azt írták, hogy 2019. február 25-én érkezett a bejelentés arról, hogy egy 16 éves lányt két, szintén fiatalkorú társa bántalmazott Nádudvaron, a Kossuth téren.

Két tinilány volt az elkövető

A rendőrök ezt követően a helyszínen összegyűjtötték az adatokat, majd a két helybéli lányt azonosították és előállították őket a rendőrőrsön. Az akkor 15 és 16 éves lányok korábbi nézeteltérésüket rendezték a sértettel úgy, hogy többször megütötték, megrúgták és megalázták.

Pszichológus segített a bántalmazott kamaszlánynak

A bántalmazott kamaszlánynak ezt követően pszichológus igyekezett feldolgozni a szörnyű emlékeket, nyilatkozta, dr. Barcsi István ügyvéd még korábban a Blikknek.

Javítóba küldenék őket

Az RTL mostani riportja szerint a bíróság javítóintézetbe küldené a két bántalmazó tinilányt, akik ellen testi sértés kísérlete és személyi szabadság megsértése miatt emeltek vádat, a bíróság pedig tegnap mondta ki őket bűnösnek.

Súlyosító körülmény

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője a híradónak elmondta, hogy súlyosító körülménynek értékelte a bíróság a fiatalkorú vádlottak gátlástalan, agresszív viselkedését, ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a bűncselekmény elkövetését elismerték.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

Fellebbeztek

A lányok nem fogadták el, hogy másfél évet javítóintézetben töltsenek, így fellebbeztek a büntetés ellen, enyhítést kértek. A tárgyalásuk másodfokon folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: RTL Híradó videorészlet