Budapesten, a Corvin sétány környékét tegnap este lepte el még 5-6 rendőrautó, illetve az atv.hu tájékoztatása szerint egy mentő is érkezett a helyszínre.

Dulakodás

A szemtanúk dulakodásról számoltak be, illetve a híradó egyik munkatársa lövésre emlékeztető hangot hallott, ám az este folyamán többet nem lehetett tudni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meglőttek egy férfit

Az ATV kereste az ügyben a rendőrséget, akik a reggeli órákban adtak ki egy közleményt a police.hu oldalán keresztül. Ebben azt írják, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2021. május 18-án 20 óra 6 perckor érkezett bejelentés, hogy egy férfit meglőttek.

Féltékenység

Mint írják a helyszínen a rendőrök megállapították, hogy két férfi között – a rendelkezésre álló adatok szerint – féltékenységből szóváltás alakult ki, majd egyikük gumilövedékes fegyverrel meglőtte vitapartnerét.

Az elkövető elmenekült

A feltételezett elkövető a lövés után elmenekült, a sértett pedig hazament és onnan hívta a mentőket.  

Keresik az elkövetőt

A közleményből kiderült, hogy a rendőrök még az este azonosították a 25 éves budapesti férfit.​ A 8. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított eljárást, az elkövetőt, pedig azóta is keresik, sőt most a lakosság segítségét kérik a felkutatásában.

Ő az:

Fotó: Police

Arcon lőtte a másik férfit

A rendelkezésre álló adatok szerint a 26 éves Oláh Pál 2021. május 18-án 20 óra körül Budapesten, a 8. kerületi Nagy Templom utcán vitát követően gumilövedékes pisztollyal arcon lőtt egy másik férfit, aki könnyű sérülést szenvedett, derül ki a rendőrség friss közleményéből.

Nagy erőkkel keresik a rendőrök

Az elkövetéssel gyanúsítható férfi elmenekült, ellene a józsefvárosi rendőrök elfogatóparancsot adtak ki, jelenleg is nagy erőkkel keresik.

Ha bárki bármit tud

A BRFK 8. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki Oláh Pál tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú éjjel-nappal elérhető 06-80-555-111 zöldszámán, illetve a 112-es segélyhívó számon.  

Frissítés! Feladta magát

A 25 éves férfi a körözés alapján önként jelentkezett a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon; ahol a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – folytatják az eljárást. A férfi elszámoltatása folyamatban van, derül ki a police.hu közléséből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Police