A csornai rendőrök befejezték az 56 éves ittas sofőrrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát.

Tavaly novemberben kamionozott a férfi

Kóny belterületén az Új Élet utcában, a Mátyás Király utca felől a Széchenyi utca irányába közlekedett egy tatabányai férfi tehergépkocsival 2022. november 21-én 6 óra 30 perckor. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Túl gyorsan ment a járművel

A sofőr – ittas állapota miatt – a kamion sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, amelynek következtében letért az út jobb oldalán lévő füves területre, ahol a gépjárművel egy beton villanyoszlopnak ütközött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az árokban állt meg

Ezt követően a gépkocsi a vízelvezető árokba sodródott, ahol az oldalára borulva állt meg. A balesetben a sofőr megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Eljárást indítottak

A Csornai Rendőrkapitányság a tatabányai férfival szemben büntetőeljárást indított, amelynek keretében az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a sofőr a baleset során alkoholos állapotban vezette a kamionját.

Elismerte a sofőr, hogy ivott vezetés előtt

 A rendőrök az 56 éves gépkocsivezetőt 2023. január 19-én gyanúsítottként hallgatták ki, aki a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

Az ügyészségnél vannak az iratok

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban – vádemelési javaslattal – küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Így állt meg a kamion

Forrás: police.hu

Egy kicsit se igyunk!

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

Tompulnak a reflexek

A rendőrök azt is kiemelték közleményükben, hogy a szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Zéró tolerancia!

Hozzátették, hogy soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen! Magyarországon egy kis alkoholt sem szabad fogyasztani vezetés előtt. Ha mégis megtenné nem csak mások- és a saját életét veszélyezteti, de elvehetik jogosítványát is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu