A 40 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, amikor motorjával elesett Debrecenben. Alkoholt fogyasztott mielőtt úgy döntött, hogy felül a kétkerekűre.

A rendőrségre 2020. augusztus 15-én 1 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Böszörményi úton elesett egy motoros és megsérült. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, majd alkoholszondát alkalmaztak a téglási lakossal szemben, ami pozitív értéket mutatott.

A mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították a férfit, aki az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében. A rendelkezésre álló adatok szerint a motoros túl gyorsan hajtott, elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, lesodródott az útról és elesett.

A baleset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

Kiemelt kép: Police