Új terület került fel a budapesti kutyamérgezések térképére. A napokban szögekkel átszúrt falatokat találtak a főváros 18. kerületében, a Hargita téri játszótéren. A történtek miatt hatalmas a felháborodás, nem csak a négylábú kedvenceket, hanem az ott játszó kisgyermekeket is féltik az ott élők.

Veszélyben a házi kedvencek

Veszélyben a házi kedvencek, az utóbbi időben egyre több helyen szórnak szét a fővárosban szöges vagy mérgező falatokat a közterületeken. A gazdák annyit tehetnek, hogy a megszokottnál is jobban odafigyelnek, illetve figyelmeztetik egymást a különböző kerületi Facebook-csoportokban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Térképen a 18. kerület is

A Margitsziget, Óbuda, Kőbánya és Újpalota után most újabb helyen jelentek meg a rosszakarók. Legutóbb a 18. kerület került fel a listára, a Hargita téri játszótérnél szögekkel átszúrt tepertős falatkákat találtak az állattartók.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szögekkel átszúrt falatok

A Hargita téren a játszótér mögé rejtették a szögekkel átszúrt élelmet, emiatt óriási volt a felháborodás.

Betegség és halál

A gonosz elkövetők valószínűleg minden esetben abban bíznak, hogy a kutyák megeszik ezeket a falatokat, így fájdalmat, súlyos sérülést, betegséget is okozhatnak nekik, és az sem kizárt, hogy elpusztulnak, ha esznek ezekből a falatokból.

Veszélyben

„Megetetném azzal, aki kirakta. Hihetetlen, milyen emberek vannak! Itt már nem csak a kutyák vannak veszélyben. Mi van, ha egy kisgyerek veszi esetleg a szájába? Belegondolni se merek” – mondta egy helyi lakos.

Meg kell tanítani a kutyáknak is

„Nagyon fontos megtanítani a kutyusoknak, hogy még véletlenül sem ehetnek fel semmit a földről. Ez a megoldás, semmi más, amíg meg nem oldódik az ilyen alakok eltüntetése a környékről” – fogalmazott egy kutyatartó a Metropolnak.

 Várva a megoldásra

Az életveszélyes falatok megtalálója feljelentést is tett a rendőrségen. Elmondása szerint a jövő héten kell bemennie személyesen is vallomást tennie. Az állat tulajdonosok azt remélik, hogy ez az eset segít a rendőrségnek megoldani az összes korábbi mérgezéses ügyet.

A kutyások jelezték

A BudaPeskörnyéke.hu írt arról korábban, hogy Józsefvárosban az önkormányzat jelezte, a kerületben patkánymérget találtak a kutyások a futtatók környékén, több helyről is jelezték, hogy mérgezett, csavarokkal teli élelmet találtak. Ahonnan jelzést kaptak, az önkormányzati cég munkatársai azonnal kimentek és összeszedték a csalétkeket.

Súlyos büntetést von maga után

Az önkormányzat felhívta a figyelmet, hogy az állatok mérgezése súlyos bűncselekménynek minősül, az állatok védelme érdekében elfogadott törvény kimondja: „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával, vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció