Halálos közúti közlekedési baleset történt Miskolc közelében, egy útfelújítási munkálatokat végző férfit ütöttek el. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

Tolatás közben gázolták el

Elütöttek egy útfelújítási munkálatokat végző férfit Miskolc határában. Az elsődleges adatok szerint október 6-án, 8 óra körül az M30-as autópálya 6. kilométerénél – Miskolc külterületi részén – egy forgalomtól elzárt területen tolatást végző tehergépkocsi vezetője elütött egy 57 éves petneházi férfit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni

A férfit sérülései ellátása érdekében a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, azonban a szakszerű ellátása ellenére elhunyt. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit – írja a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Halál az M43-ason

A Kékvillogó.hu írt arról korábban. hogy meghalt annak a balesetnek a sérültje, mely az M43-as autópályán Maroslele térségében. A munkaterületet a szigorú műszaki előírásoknak megfelelően előre jelezték a szakemberek, több lépcsőben 100-as, illetve 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

Hatalmas ütközés

A munkavégzés végeztével, éppen, mikor a munkaterületet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkora erővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy a közutas teherautót az árokba lökte, annak fülkéjébe szorult be a közútkezelő makói szakembere, amit a 41 éves férfi már nem élt túl.

Meghalt az egyik munkatárs

„A Magyar Közút mély fájdalommal vette tudomásul kiváló munkatársának elvesztését, őt a társaság a saját halottjának tekinti és minden segítséget megad az elhunyt hozzátartozóinak.” – közölte közleményében a társaság.

Rengeteg tragédia

2000-től napjainkig már több mint húsz közútkezelő szakember veszítette életét munkavégzés közben, döntően figyelmetlen sofőrök miatt. Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy a gyorsforgalmi- és a közutakon is a kihelyezett ideiglenes előjelzéseket, korlátozásokat minden esetben maximálisan tartsák be a közlekedők, azok nem véletlenül vannak ott és úgy kihelyezve.

Sokat tehetnek értük

Amennyiben a táblázásoknak, előjelzéseknek megfelelően közlekednek a munkaterületek térségében az autósok, nemcsak a maguk, hanem az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek. 

Szívszaggató vallomások

A szörnyű esetek után szívszaggató vallomásokat lehetett találni az interneten, olyan szülők aggodalmait, akik napi szinten amiatt pánikolnak, vajon a nap végén életben lesz-e még a gyermekük. A Magyar Közútnál dolgozó fiúk, férfiak anyukái könnyfakasztó kommenteket fűztek hozzá a tavaszi tragédia kapcsán megjelent cikkekhez, és sokaknak eszébe jutott a cég 2019-es kampánya is, ami a következő szlogennel futott: „Biztonságunk egymás kezében van!” 

Mindennapos pánik

„Megrendítő! Őszinte részvétem a családnak, a munkatársaknak!  Minden nap aggódunk a fiainkért, családtagjainkért!  Isten óvja, védje őket! De talán a legforgalmasabb főutakon lévő munkahelyszínek közelében egy-egy villogó rendőrségi sebességmérés is segíthetne! Nem tudom, de valamit még tenni kellene, hogy ne történhessenek ilyen tragédiák! Egy közutas dolgozó Anyukája” – olvasható az egyik hozzászólásban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a pénteki tragédia helyszíne. Fotó: police.hu