Hiába jelzett kétszer is hangos kürtszóval a vasútvillamos vezetője, az idős férfi nem mozdult a sínekről, így végül elgázolta őt a szerelvény. A segítség perceken belül megérkezett, de az elütött emberen már nem lehetett segíteni. A szemtanúk nem csak az elhunyt személy családját sajnálják, hanem a villamos vezetőjét is.

Gázolt a vonatvillamos

Hangos szirénázás rázta meg a szegediek estéjét október 4-én a Makkosházi körúton és környékén: a helyi villamosvasút, a tramtrain ugyanis elgázolt egy idős férfit. A segítség perceken belül megérkezett, de az elütött emberen már nem lehetett segíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindenki le tudott szállni

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a járművön negyvenhatan utaztak, a hirtelen fékezés ellenére senki sem sérült meg, mindenki le tudott szállni. A szegedi hivatásos tűzoltók a mentesítő járatra történő biztonságos átszállásban nyújtottak segítséget.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Azonnal megnyomta a kürtöt

A szemtanúk elmondása szerint a villamosvezető, ahogy észlelte a sínekre sétáló férfit, azonnal megnyomta a kürtöt, hogy megelőzze a tragédiát.

Kétszer is figyelmeztette

„Mi is hallottuk, olyan volt a hangja, meg aztán jó hosszan is nyomta. Aztán felordított még egyszer a kürt. Mivel sajnos nem egyszer hajtott már a villamosvasút elé kocsi, ezért először azt hittem, hogy autó volt” – mondta egy helyi lakó.

„Nem tehetett semmit”

„Nagyon sajnáljuk az idős férfit és családját, de ugyanúgy a villamost vezetőjét is. Szegény ilyenkor annyit tehet, hogy kürtöl. De ha valaki öngyilkossági szándékkal nem mozdul, akkor nem tehet semmit. Szörnyű lehet neki is” – fűzte hozzá a Borsnak.

A halált választotta

Egy másik hozzászólásban azt olvashattuk, hogy az idős férfi meghallotta már az első kürtszót is, de nem mozdult, inkább a halált választotta. Az eset körülményeit vizsgálják. 

Leugrott a háztetőről

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy öngyilkos lett egy 23 éves fiatalember Tatabányán. A férfi egy tízemeletes panelház tetejéről vetette magát a mélybe, egy ötéves kislányt hagyott félárván.

Levetette magát a tetőről

„Dundó tiszta lelkű, igaz ember volt”- ezt mondják barátai arról a fiatalemberről, aki leugrott egy panelház tetejéről. A borzalmas tragédia szeptember 13-án, szerda este fél tízkor történt. 

Börtönbe ment volna

A férfi egyik ismerőse úgy tudja: Zsolt feltehetőleg valamilyen drog befolyása alatt követhette el végzetes tettét. Az elhunyt embernek tizenkét éves börtönbüntetését kellett volna megkezdenie. Vélhetően emiatt dobta el magától az életet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítségre van szüksége

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: illusztráció