Ismét lecsapott a vihar a fővárosra és Pest vármegyére! Az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, kerítésekre és vezetékekre – tájékoztatott a Katasztrófavédelem. Nagykőröst elöntötte a villámárvíz, több településen áramszünet van  

Intenzív csapadék, erős szél

Sok munkát ad a tűzoltóknak a szerda esti felhőszakadás Pest vármegyében. Már több mint ötven bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére. Az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, kerítésekre és vezetékekre – tájékoztatott a Katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kidőlt fák Dunakeszin

Dunakeszin, a Verseny utcában, az Aranykárász utcában és a Ponty utcában is a kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét. Villám csapott egy nyolc méter magas fába Pécelen, a Pesti úton. Sződligeten, a 2-es főútra dőlt egy nagy méretű fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el. A vármegye és a főváros tűzoltóegységei több helyszínen dolgoznak a károk felszámolásán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tempósan dolgoznak

Nagyon tempósan dolgoznak az úttest felszabadítása érdekében, de biztosan napok lesznek, mire mindent sikerül eltakarítani és a kerékpárút is járható lesz. A cél mindenhol, hogy gyorsan járhatóvá tegyék az utakat, a feldarabolt fákat később szállítják el. Továbbra is vigyázzanak az utakon! – írta a Dunakeszi Post.

Faágak a 2-es úton

A 2-es úton végig nagyobb faágak nehezítik a közlekedést, Fő úton lépésben halad a forgalom, a város minden részében áramszünetek és kidőlt fák. Információink szerint az ELMŰ megkezdte a nagyterületű üzemzavar elhárítását – tették hozzá.  

Brutális felhőszakadás Nagykőrösön

Szerda délután a középső tájakon járt a vihar, a láncba rendeződő cellák elérték Nagykőrös környékét is. A felhőszakadás olyan brutálisnak bizonyult, hogy kis időn belül villámárvíz is keletkezett.

43 milliméter hullott

43 milliméter csapadék hullott le! Az esőt viharos szél is követte, az utcákon valósággal kihívást jelentett a délutáni órákban a közlekedés. Az ablakokból pedig alig lehetett látni valamit a légzuhatag miatt – írja az Időkép.

Hat helyre vonultak

„Információink szerint eddig hat helyre vonult az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös legénysége a hirtelen jött viharral összefüggésben, három helyen – külterületen – favágást kellett végezni, illetve három helyen vízeltávolítás miatt vonultak, azonban ezeken a helyeken a kiérkezésig megoldódott a probléma, beavatkozásra nem került sor. Ezután a Tabán utcába vonultak át a lánglovagok” – írták a nagykőrösi tűzoltók a Facebookon.

Káosz a 7. kerületben.

Budapest belvárosában este 7 óra után lényegében egyik pillanatról a másikra leszakadt az ég. A kereszteződések egy perc alatt váltak patakokká, az autók tengelyig gázoltak a vízben. A gyalogosok pedig fejvesztve próbáltak fedett helyet keresni. Hatalmas erővel ömlött az eső, amely 15-20 percig szakadt, a Blikk tudósítása szerint, eláztatva elsősorban a 7. kerület egy a részét, ahol a csatornák nem győzték elnyelni a rengeteg vizet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: kidőlt fa Dunakeszin. Fotó: Facebook.