Egy 49 éves férfi tavaly augusztusban addig ütötte és rugdalta védekezni nem tudó ismerősét, amíg az bele ne halt a verésbe.

A gyilkos áldozatával együtt egy balatonfűzfői ház külön bejáratú, egy szobás lakrészében szívességi lakáshasználóként lakott – számol be a véres ügyről a deltahirek.hu.

A lakótársak rendszeresen fogyasztottak alkoholt, ezért illetve a ház körüli munkák elvégzése miatt többször vitatkoztak egymással.

2019. augusztus 22-én délelőtt is a háznál dolgoztak, amikor a későbbi áldozat elment otthonról, a városban kéregetett, a pénzből pedig italt vett magának, melytől a kora délutáni órákra lerészegedett és lepihent és nem végezte el a kerti munkáit.

Erre a látványra érkezett haza a későbbi gyilkos, aki iszonyatos haragra gerjedt a súlyosan ittas, emiatt védekezésre képtelen férfit ököllel majd egy faléccel testszerte ütni kezdte, és az ágy végéről a szőnyegre lökte. Ekkor sem hagyta abba a bántalmazást ütötte, taposta, végül a bejárati ajtó elé húzta, ahol tovább ütlegelte. A rendkívüli brutalitással elkövetett, mintegy 30 percen át tartó verést követően a férfi azt a látszatot akarta kelteni, hogy áldozatát baleset érte, ezért a 22 méterre lévő hátsó fészerbe vonszolta.

A támadó ezek után a szomszédban dolgozó férfitól kért segítséget azzal, hogy a lakótársa eszméletlenül fekszik. A szomszéd értesítette a mentőszolgálatot, azonban a rövid időn belül kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni az agyonvert férfin.

A mentősöknek feltűnt, hogy az áldozatot agyba-főbe verték, a támadója arra hivatkozott, hogy a fészer teteje esett rá a férfira.

Mivel a gyilkosságot elkövető férfi visszaesőnek minősül, ezért életfogytig tartó büntetést kértek ellene.

Kiemelt kép: Balatonfűzfői gyilkosság  – Forrás: Deltahirek.hu/Ács Krisztián