20 éven keresztül valutázott óriási haszonnal a zala megyei városban két nyugdíjas korú férfi, akiket előszeretettel kerestek a helyi lakosok.

A több évtizedes sikeres “vállalkozásról” a Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba hétfőn tájékoztatta az MTI-t

Nagykanizsa belvárosában működött a két férfi, akik ellen most emeltek vádat, a rendőrök százmillió forintot meghaladó összeget találtak náluk.

Pirger Csaba elmondta, hogy az 58 és 64 éves férfi az 1990-es évek vége óta 2019 januári elfogásáig üzletszerűen váltott pénzt Nagykanizsa központjában.

Gyakorlatilag állandó helyük volt, leggyakrabban a Dél-zalai Áruház bejáratánál végezték tevékenységüket.

Sokan jártak hozzájuk a lakosok közül, hiszen nem csak az volt köztudott volt róluk, hogy mivel foglalkoznak, hanem kedvezőbb árfolyamon dolgoztak, mint a hivatalos pénzváltók.

Lényegében úgy működtek, mint egy hivatalos üzlet.

Reggel 8-órától délután 4 óráig dolgoztak, szombatonként pedig 13 óráig.

Az áruház előtti járdán vagy a bejárati szélfogóban fogadták az ügyfeleket, a szükséges pénz kisebb részét a ruhájukban tartották, a többit pedig a közelben parkoló autóikban.

A két férfinak semmilyen más munkája nem volt, ebből a tevékenységből jól megéltek, természetesen engedélyük nem volt ilyen tevékenységre.

Elfogásukkor a nyomozók két férfinél és autóikban közel 100 millió forintot, illetve 30 millió forint értékben valutát: svájci frankot, kunát, dollárt, eurót, angol fontot és svéd koronát találtak.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Kékfény.com