Később aztán a kertje végében eltemette egy gödörbe, amit gallyakkal álcázott. Amennyiben mindent beismer, úgy húsz év fegyházat kérnek rá.

Itt történt az eset

Noha a tájékoztatás nem tér ki rá pontosan, melyik településen történt a bűncselekmény, de jól beazonosíthatóan a Zala vármegyei Orosztony községben követték el a brutális gyilkosságot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Térképen a település

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rendszeresen italoztak

Az ügyészség vádirata szerint egy 55 éves, büntetlen előéletű férfi baráti viszonyban volt azzal a falubeli férfivel, aki 15 éve volt hajléktalan és rendszeresen a későbbi elkövető házában húzta meg magát. A lakhatásért cserébe nyugdíjából rendszeresen vásárolt élelmiszert és alkoholt.

Alaposan berúgtak

Azonban rendszeresek voltak köztük a vitatkozások és a későbbi elkövető rendszeresen megverte a férfit. Így értünk el a 2021. december 4-éhez, amikor is a helyi kisboltban élelmiszert és bort vásárolt, betért szállásadójához, majd mindketten a pohár fenekére néztek.

Ez váltotta ki a borzalmakat

Az esti órákra alaposan lerészegedtek. Ekkor a vádlott úgy döntött, hogy nemi kapcsolatot kíván létesíteni a hajléktalannal, amit az elutasított. Emiatt annyira dühös lett, hogy dühében az ágyról lelökte és többször megrúgta a földön fekvő férfi felsőtestét.

Gyilkolt, majd elaludt

Ezt követően felemelte az ágyra, majd a háton fekvő férfi testére térdelt, és az éjjeliszekrényről magához vett egy 6-8 centi hosszú éles eszközt, amivel kétszer megsebezte a hasán a férfit. Eszméletét veszített áldozatát aztán lerúgta, majd vele mit sem törődve elaludt.

Munka után tüntette el a holttestet

Másnap reggel észlelte, hogy a férfi már nem él. Azonban – mint aki jól végezte dolgát – elment aludni. Csak este tért haza, majd a késő éjszakai órákban a lakóháza hátsó részénél lévő diófa alatt egy kb. 20-30 centiméteres gödröt ásott, hogy a holttestet eltemesse.

A boltosnak tűnt fel

A testet a gödörbe rejtette, majd rá földet szórt és gallyakkal betemette, áldozata ruháját pedig elégette. Azonban a helyi kisboltot vezető nőnek feltűnt a férfi hiánya, ezért szólt a rendőröknek. Ők egy hónappal később a férfi kertjében találták meg holttestét.

Ennyit kér rá a vádhatóság

A Zala Vármegyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfivel szemben a Zalaegerszegi Törvényszéken. Ha mindent beismer, akkor húsz év fegyházat kérnek rá – derül ki a vármegyei vádhatóság közléséből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A gallyakkal letakart gödör

(Cikkünkben használt képeink a rendőrség helyszíni szemléjén készültek.)