A rendőrség szerint a feltételezett elkövető  több mint kétmillió forintot csalt ki négy idős asszonytól Budapesten. A férfi korábban azzal szólította le az idős áldozatait, hogy ajándékba adna nekik drága étkészletet, amit nem tud felvinni magával a repülőre.

Edényeket árult

A rendelkezésre álló adatok szerint tavaly június 5-én 2021. február 2-án egy akkor 46 éves férfi azzal szólított le két idős asszonyt Józsefvárosban, hogy ajándékba adna nekik drága étkészletet, mivel azt nem tudja magával felvinni a repülőre. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Arany ékszereket kapott

A férfi mindkét áldozatát hazakísérte, akik az edényekért végül arany ékszereket, 250 eurót és összesen 132 ezer forintot fizettek a csalónak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az egyik nőt meg is lopta

Az utóbbi esetnél a román állampolgárságú férfi nem elégedett meg a kapott pénzzel. Látta, hogy az idős nő honnan veszi elő a pénzét, a dobozból kikapott egy köteg bankjegyet, és elmenekült a helyszínről.

Feladta magát

A rendőröknek sikerült azonosítania a feltételezett elkövetőt, aki ellen körözést adtak ki. Ezt látva a férfi 2021. február 11-én feladta magát.

Másokat is átvert az edényekkel

Az eljárás során kiderült, hogy ugyanez az elkövető 2019 november és 2020 április között a 3. kerületben másik két idős nőtől is csalt ki pénzt hasonló ürüggyel. Nekik is méregdrága edényeket kínált, amelyeket nem tudott felvinni a repülőre.

Serpenyőkkel követett el csalást

Lefoglalt edények – Forrás: Police.hu

Milliókat verte át őket

A budapesti férfi a négy áldozatát több mint kétmillió forinttal károsította meg. Ugyanakkor a rendőrök sikeresen lefoglalták és hiánytalanul visszaadták a pénzt az áldozatoknak.

Ügyészség dönthet a férfiról

A 3. kerületi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Visszaadták a pénzt

Kiemelt kép: Lefoglalt edények – Forrás: Police.hu